Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kortalin łódz | 2008-09-27 08:57:30 zaworki chodzą i klikają ładnie.po podłoczeniu napiecia pod jeden a potem drugi zaworek cisnienie w listwie rosnie do wiekszych wartosci niz podczas przyspieszania i podejrzewam ze to nie jest wina pompy a raczej wtryskiwacza.bo tak to sobie tumacze oczywiscie nie wiem czy dobrze ale przy pewnych obrotach w momencie kiedy wtrysk puszcza czetralka trktuje taki stan jako nieszczelność w ukladzie i koryguje to cisnieniem do mometu kiedy ten stan nie ma rzeczy.fitr i nieszczelnosci weliminowałem na 100 procent.lampka kontrolna silnika sie nie zapala nie ma równiez zadnych błedów.w poniedziałek wyelinuje napewno zaworki bo przyjezdza do mnie gosc na wymiane rozrzadu w takiej tojocie to je podmienie na chwie i zobacze.a jeszcze co sprawdziłem to wewnetrzy filt w pompie czysciutki jak łza bo kiedys przerabialem taki problem w carinie 2.0 td tez jechała do pewnych pr a potem beret i tam okazał sie zapchany prawie calkowicie ten filterek ale tamten układ to pryszcz bo przerabiałem i tłokorozdzielacz i wtryski. [ wiadomość edytowana przez: kortalin dnia 2008-09-27 08:58:41 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-09-27 14:53:26
Jak zaworki klikaja,a po wypieciu ktoregokolwiek silnik dalej pracuje to mozesz wykluczyc pompe. Jak chcesz sie dowiedziec ktory wtrysk to musisz sobie zrobic zaslepki na listwe i zaslepiac kolejno wyjscia przewodow cisnieniowych ,i jezdzic na 3 garach ..w ten sposob jezeli problem dotyczy 1 wtrysku latwo go wylowisz. Jezeli przecieka na kilku zobaczysz na ktorym najbardziej ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kortalin łódz | 2008-09-27 17:09:42 odłączyłem 4 cylinder zaslepiajac przewód dorobiona sruba i w pedał najpierw na postoju i patrze czy zakopci czy nie (bo przy pracujacych wszystkich wtryskach jak da sie w pedal to dochodzi do 5.1 obr i jednak zakopci a jak juz osiagnie te 5.1 i ja sie trzyma na takich obrotach to dymku juz nie ma) potem robie to samo na 3 a ona po jednej przyazówce zgasła i nie chce odpalic
sprawdzam bledy i kod 39 no i zdrefilem przerwalem próby bo to kod zbyt wys temp paliwa.chyba pozostaje mi tylko wyjecie wtrysków i kursik do warszawy bo w lodzi nie moge nikogo znalesc kto sprawdza te wtryski |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-09-27 18:44:19
Jak zgasla po zaslepieniu 3 cylindra tzn ze 1 lub 2 lub 4 wtrysk wali na przelew a na 2 cylindrach nie pochodzi na biegu jalowym. Aha ale wtyczek z wtryskow nie wypinaj tylko zaslepiaj przewody zasilajace. Proponuje zaslepiac kolejno i jezdzic do wystapienia zaksztuszenia. Kodem sie nie przejmuj.Podczas gazowania na postoju niewiele sprawdzisz bo wtedy niema duzego wydatku z wtryskow. Nie boj sie niczego nie uszkodzisz jezdzac na 3 cylindrach. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-09-27 18:46:09 Wiec zaslepiaj a jak zakrztuszenie nie wystapi tzn ze zaslepiles winowajce. ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kortalin łódz | 2008-09-27 19:03:24 no to w poniedzialek dzialam dalej ale nie bede gazowal tylko wsiadam i jade i patrze co sie dzieje. A wracajac do tego to jak zaslepilem ten trzeci i przygazowalem trzy razy to wtedy zgasla i nie moglem odpalic wniosek 3 wtryskiwacz mozna narazie wykluczyc..a jeszcze cos jak dzisiaj sprawdzalem rezystancje na wtryskach to troche sie zdziwilem bo na 3 jezeli chodzi o opór rezystora to wartosci sa identyczne (wtrysk 2.3.4.cylindra)a na 1 inne dla porównania podaje dane 2.3.4 250om na pierwszym 150om natomiast opór na wtryskiwaczu 4.2om 1.2.3.4. taki sam [ wiadomość edytowana przez: kortalin dnia 2008-09-27 19:13:37 ] |
kobar76 Ave Warszawa | 2008-10-03 14:42:53 witam, mam podobny problem, czy dolewanie do paliwa jakichś specyfików czyszczących coś może choć na krótko pomóc i czy przy takiej pracy układu wtryskowego może być większe spalanie bo tak jakoś mi wiecej pali ?
I gdzie w Warszawie mógłbym za rozsądne pieniądze zdiagnozować i naprawić silnik? Do tych 3 tysięcy silnik chodzi bez zarzutu nawet jest wyjątkowo żwawy, i nic nie kopci, kiedyś jak go przegazowałem powyżej 3 tys pojawiało sie czarne dymienie a teraz bez dymku. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-10-03 22:43:12
To nie jest niesprawnosc ...przegon go do 5000 pare razy az przestanie kopcic ,oczywiscie na rozgrzanym silniku. Najpierw zakopci jak lokomotywa bo wyrzuci pajeczyny z wydechu ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kobar76 Ave Warszawa | 2008-10-07 08:38:50 chyba trochę niewyraźnie napisałem, (bo teraz mi nic nie kopci - co generalne mnie zastanawia )
jestem świeżo po wymianie sprzęgła i koła dwumasowego (samochód przejechał 200 tys, a sprzeęgło kończyło sie tak juz od roku ) obecne objawy są następujące silnik pracuje równo i jest żwawy (szybko wchodzi na obroty ) wcześniej najlepiej ciągnął ok 2 tys teraz moment obrotowy jest jakby wyżej ok 2,5 tys ale po przekroczeniu raz 3,2 tys, czasami 3,5 tysiąca , przestaje ciągnąc i nie wchodzi na wyższe obroty silnik nie dostaje wiekszych obrotów i brak mocy wczesniej , (przed wymianą sprzęgła ) miałem czasem problemy z wtryskami (po zalaniu złego paliwa) nie chciał czasami załapać przy zapalaniu w standardowym czasie kręcenia i trzeba było albo kilka sekund dłużej zakręcić albo zacząć kręcenie rozrusznikiem jeszcze raz i zaskakiwał , w normalnej pracy nie było zadnych obiaw tylko przy zapalaniu, po wlaniu dadatków czyszczących i tankowaniu pewnego paliwa problem nie pojawiał sie więcej ale po tej wymianie jest co opisałem a i wogóle nie ma przykapcania nawet jak wchodze na te 3 tys czy to może być (tak dumam) jakoś nieszczelnie skręcona rura doprowadzająca powietrze ( te rury doładowujące) bo widzę że by ruszane (bo musiały ) przy wyjmowaniu silnika ? czy coś innego ? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-10-07 18:18:31
To przyspieszaj na 3 biegu z otwartym oknem pasazera od 1800 do 4000 i sluchaj czy cos wyraznie swiszcze i syczy ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
kobar76 Ave Warszawa | 2008-10-27 11:18:39 u mnie już po naprawie, wtryski były czyste, rury doładowujące też oki, natomiast padły zaworki w pompie paliwowej wysokiego cisnienia, po wymianie zaworków sliniczek chodzi jak nowy , bo wkońcu ma własciwe ciśnienie na listwie (zawory przepuszczały), co ciekawe podłączenie komputera nic nie pokazywało, ale dobry mechanik znalazł przyczynę ![]() |
pgstraz toruń | 2010-02-01 17:15:58
Witam Mam podobne obiawy jak tym, jadę np 60km/h wciskam pedał gazu a on nie reaguje przez jakieś 3-5s a po chwili zaczyna przyspieszać, kolego gdzie zrobiłeś ten remont i ile cię kosztował |
Agaks7 Wrocław | 2011-11-14 19:31:06 witam mam podobny problem tylko że u mnie wyglądało to w następujący sposób. Na autostradzie w autku zapaliła mi się kontrolka silnika autko dalej jechało i przyspieszało normalnie. po zgaszeniu silnika kontrolka zgasła a autko dalej śmigało. kilka dni później kontrolka silnika zapalała się po przejechaniu paru metrów ale auto normalnie jechało. po kilku następnych dniach auto straciło moc i max prędkość jaką osiągało to 80km/h. Po zatankowaniu lepszego paliwa na statoilu auto powoli odzyskało moc. Jednak potrafi w czasie jazdy nagle ją tracić czasem z utratą mocy zapala się kontrolka silnika a czasem nie. Innym razem auto ma moc a kontrolka się zapala. na 2 krotnej diagnostyce silnika na komputerze raz pokazał że wszystko Ok a za drugim razem wskazał zaworki na pompie. czy to w takim razie będą zaworki czy mogą też być wtryski? |
proficy Toyota mazowieckie | 2012-01-06 15:52:11
Witam, u mnie w Ave Verso 2.0 D4D 2004r. bardzo podobne objawy ,a do tego jeszcze syczy i świszcze. A po próbie "przepalenia pajęczyn" z jazdą powyżej 4000 obr, auto nie chce odpalać. Jeszcze nić nie sprawdzałem bo w okolicy nie ma gdzie ![]() Przegladałem forum i z tym braku chęci odpalenia to może być rozrusznik, ale czemu wystąpiło to po przegnaniu auta na wysokich obrotach przez około 6 km. |
wtom wrocław | 2012-01-06 19:00:54
rozepnij wydech za 1-szym katalizatorem i spróbuj odpalić. U mnie brak mocy od 3tys obr, dławienia przy ostrym przy śpieszaniu - winny zapchany drugi kat pod autem |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2012-01-07 13:46:13
To najpierw sprawdz skad syczy a skad swiszcze czy po stronie wydechu czy ssacej na doladowaniu. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |