Problem z aparatem zaplonowym w 903

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, sprezynki w aparacie zaplonowym juz sie rozciagnely i silnik zaczal przerywac, jak ktos ma takowe sprezynki to z checia je odkupie (ewentualnie caly aparat),

z jakiego innego silnika bedzie pasowal caly aparat?

Koło pasowe 2 cewki i digiplex z cc900 gaźnikowego i problem z przerywaczami, kopułkami i sprężynkami z głowy

ok, to digiplexa juz mam, kabel z zaplonu lacze z 4 pinem(pomaranczowy kabel) w wtyczce, 3 pin (czarny kabel) to pewnie masa? zgadza sie?

a gdzie obrotek podpiac? pewnie do modulu tylko do ktorego pinu(koloru kabla)?

wez dal malucharakter gg bo mi niechce w profil twoj wejsc albo sie odezwij na 8244493

szukaj w manualach do cc 900 typu "Sam naprawiam cc..

null

może coś ten schemacik pomoże

[ wiadomość edytowana przez: dgalach dnia 2008-10-31 11:33:25 ]

dzieki za pomoc, juz to opanowalem silnik rowno i szybko sie wkreca na obroty, brakowalo mi tylko pokrywy lancucha rozrzadu z pompa paliwa do tego co rosck napisal.

Ok słuchajcie, a z czego podejdzie aparat zapłonowy do 1050 w 127 ma ktoś jakiś pomysł z czego będzie to pasowało??

Cytat:
2008-11-02 12:37:37, malycharakter pisze:
dzieki za pomoc, juz to opanowalem silnik rowno i szybko sie wkreca na obroty, brakowalo mi tylko pokrywy lancucha rozrzadu z pompa paliwa do tego co rosck napisal.

i co czuć różnice na tym digiplexie?

kupilem ten samochod z uszkodzonym aparatem i nie mam porownania co do przyszpieszenia, na pewno dobrze mu to zrobilo bo chodzi rowniutko i latwo go uruchomic, koszt okolo 140 zl jest dobra inwestycja w digiplexa.

mam pytanie... co moze byc powodem szarpania na niskich obrotach???? kable ,swiece, kopulke i paluch zmiennilem. ale dalej szarpie i nawet ma mniej mocy

Regulowałeś zapłon i wolne obroty?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

I zobacz dysze wolnych obrotow czy nie jest zapchana lub najlepiej rozbierz i przeczysc gaznik.

wyregulowalem zaplon i wszystko chodzi tak jak wczesniej dziekuje za doradzenie.pozdrawiam