Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2008-09-27 23:34:04 Chodzi mi sr wewnetrzna i dlugosc calkowita. Ja podczas jazdy natrafilem na kamien ktory musialbyc jakis zaczarowany bo odbil sie od kola i trafil idealnie w ten lacznik rozrywajac cala siatke. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-09-28 00:09:20 Nawigator dobrze gada. Idź/jedź do tłumikarza i niech Ci zrobi. |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2008-09-28 02:49:59 zrobilbym sam ale pogoda nie najlepsza a garazu nie mam. Wiec jak dolicze do tego montaz to wyjdzie duzo wiecej. U mnie ten tlumik wyglada bardzo dobrze i to uszkodzenie powstalo od kamienia. Wydaje mi sie ze jakis czas temu on byl wymieniany bo jeszcze nie jest nawet jakos strasznie wypalony |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-09-28 09:26:19 a czy w tym łączniku jest dziura? Czy wydobywają się z siatki spalinY? Bo jeśli nie - to nie ma sensu jej wymieniać. W oryginalnej siatce jest metalowa karbowana gruba rura, siatka to chyba tylko ozdobnik. U mnie siatka całkowicie odłączyła się od poprzedzającej ją części rury, a mimo to nic nie pierdzi i nie śmierdzi ![]() Kupisz siatkę za 50 zł - to będzie to tylko siatka, bez rdzenia. |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-09-28 10:41:17 Współczesne łączniki elastyczne (zwane FLEXem) mają sztywną budowę ![]() Na zewnątrz jest oplot z siatki, później rura z grubego drutu (coś jak rura z odkurzacza) i znowu podwójna siatka elastyczna ![]() Adamesce, podjedź do tłumikarzy na Mecu, obok gumiarzy w pobliżu Poczty na Lenartowicza. W 100 powinieneś się zmieścić ![]() Nie tak łatwo odkręcić zapieczone nakrętki przy łączeniu rury z kolektorem ![]() Tym bardziej że nie masz garażu ![]() |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2008-09-28 15:21:00 ale mam kanal za 2 zl/h ![]() ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-09-28 20:45:42 Jedyną osobę jaką widziałem, która bawiła się w psikanie i odmaczanie śrub wydechu to był gościu w TVNTurbo co program Mechanik prowadzi. Normalnie każdy tłumikarz bierze i rżnię stare śruby bo czas to pieniądz, a nowa śruba to raptem 50 gr czy 1 zł kosztuje. |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-09-28 21:15:30
chyba nie mówicie o ukręconych szpilkach w kolektorze.... ![]() |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-09-28 21:22:51 Ale w kolektorze o ile pamiętam są szpilki ![]() Nikt się nie będzie bawił w rżnięcie śrub i później w wiercenie otworów pod nowe ![]() Na Mecu podgrzewają śruby palnikiem i kluczem z dużą przedłużką odkręcają ![]() Później ewentualnie smar miedziany i nowe nakrętki ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-09-28 21:27:38 No właśnie o to mi chodziło.... jak się zdarzy, że przy odkręcaniu ...ukręci się jakaś szpilka i połowa jej zostanie w kolektorze ...to "kaplica"
Wówczas nie ma mowy o koszcie 1 zł za śrubę jak piotrek pisze |
![]() jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2008-09-28 22:15:42 Te śruby przy kolektorze odkręcają się normalnie, nic im się nie stanie, te przy kacie - szlifierka. |
![]() AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2008-09-28 22:42:15 Ja wymieniałem tą siatkę w ASO. Kupiłem od Seicento, lub Cinquecento i prawie pasowała. Coś tam zamarudzili, ale dali radę zamontować.
Jeśli weźmie Ciebie chęć wymiany całego przedniego układu od kolektora do katalizatora, to OIDP są co najmniej dwie wersje tej części. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-09-28 22:47:58
Miałem na myśli śruby przy "wylotach", te które się zapiekają i rdzewieją z zasady, ale kogo to obchodzi? Szlifierka w łapę i po 5 sekundach śruby nie ma. A pisząc o TVNTurbo to gościu naprawdę psikał psikaczem w zapieczone śruby i cieszył się jak dziecko, gdy po 2 czy 3 godzinach śruby dawały się odkręcić. Teraz wyobraźcie sobie, jak mechanik wam psika na śruby i mówi "czekać", a potem za każdą godzinę czekania kasuje 20 czy 30 zł. |
![]() adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2008-09-29 18:03:06
tak sa 2 wersje, jedna wersja z dwoch rurek od kolektora i jest bardziej prostokatna a druga wersja 1 rurka od koletora i wzasadzie trojkat. roznica jest tylko od strony kolektora. PS dzieki za rady i chyba najlepsza to bedzie pojechac do tlumikarza nie to on sie brudzi i meczy z tymi srubami. W ta pogode bez garazu chyba sobie daruje ten wysilek. |