Podwyżka cen gazu od 2004

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No więc (wiem, ze tak się nie zaczyna wypowiedzi, ale bardzo to lubię ) - wyczytałem, że w 2004r. (od początku roku chyba, a nie od V) wejdzie wyższa akcyza na LPG, zgodna z wymogami unijnymi. Tym samym cena gazu ma przekroczyc 2,- PLN...
Fajnie.

Właśnie wczoraj założyłem instalację po twojej informacji zastanawiam się czy napewno był to dobry pomysł.

I tak gaz będzie tańszy niż benzyna.Ja przez ostatni miesiąc zrobiłem 3 tys km.Gdyby nie gaz tro byłoby ciężko.
Prędzej czy później i tak Ci sie zwróci.
Jednak mnie ta informacja też trochę zmartwiła,bo planując zmianę auta brałem pod uwagę przeróbkę na gaz,co przy nowoczesnym silniku wyszłoby ok 4 tys zł,ale teraz znów będę sie zastanawiał nad jakimś turbo dieslem.
Mariusz,nie wiesz czy olej napędowy też ma zdrożeć?
Pzdr Grzesiek
p.s oto artykuł na onecie:wzrost cen gazu LPG

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek_Bialystok dnia 2003-07-30 18:48:24 ]

Jak qfa mac zarobki beda jak w unii,to i gaz za 2 zyle nie bedzie straszny,ale raczej nam to nie grozi...Lepiej zarznac i jezdzacych na gazie...Przeciez czlowiek nie po to ma samochod,zeby stal,wiec BEDZIE BULIL I ZA GAZ
Szlag by ich trafil

milutko!to sie nazywa ekologiczne podejscie do zagadnien motoryzacji!wiem ze wszyscy narzekaja ale kiedy nasze zarobki beda "zgodne z wymogami unii"?? jak tak ma wygladac unia to ja dziekuje,wysiadam z tego autobusu......

HE HE HE ale benzyna też w góre pójdzie tyle, że o tym nie mówią. I tak benzynka będzie po około 4zł może 4.50 a gaz po 2zł to i tak się opłaca. Ciekawe tylko kiedy pensje podniosą.

No mnie akurat to, że bena też podrożeje nie pociesza!
Szkoda, bo "unijne" zarobki to fikcja. Czas pomyśleć, jak się ustawić, żeby sobie samemu pensję (i urlop) przydzielać, zanim Unia podniesie ceny.
Ale DLACZEGO akcyza? Gaz z Rosji, czyli spoza UE?
Bo nie wiem...

Cytat:
2003-07-30 22:56:05, Pun pisze:
Ale DLACZEGO akcyza? Gaz z Rosji, czyli spoza UE?
Bo nie wiem...

No właśnie dlatego, że spoza Unii -> będąc w Unii obowiązywać nas bedą unijne dyrektywy n/t ceł i podatków pośrednich na towary sprowadzane spoza Unii na rynek unijny. Aaaa -> wewnątrz Unii oczywiście też są "paragrafy"

Ale za to bedziemy Europejczkami . Poza tym podrozeje nie tylko gaz... I to bedzie bardziej bolalo

...i nowe Łady będą tańsze (niższe cło na auta z Rosji)

Cytat:
...i nowe Łady będą tańsze (niższe cło na auta z Rosji)

Obawiam się , ze niestety ale nie będa tańsze
Cło oczywiście się zmniejszy i co za tym idzie inne opłaty, ale znając naszą rzeczywistość to spece od $$$$$$$$ coś wymyślą.
Obym się mylił.........
pozdr

Obyś...