Problem z hamulcami i ABS-em

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z hamulcami. Nie kiedy słychac takie tarcie i pedał hamulca robi sie taki twardy... Co może być przyczyną. Przy okazji nie działa mi ABS. Proszę o pomoc
POZDRAWIAM KLUBOWICZÓW

Zobacz elekytrykę do ABSu i zajrzyj czy nie masz aby uszkodzonego serwa lub podłaczenia, i czy masz okładziny......

Cytat:
2008-09-30 00:06:50, Norek_mk7 pisze:
Mam problem z hamulcami. Nie kiedy słychac takie tarcie i pedał hamulca robi sie taki twardy... Co może być przyczyną. Przy okazji nie działa mi ABS. Proszę o pomoc POZDRAWIAM KLUBOWICZÓW

skąd te tarcie

Mam takie wrażenie choćby mi sie klocek zablokowal:/

A gdzie jest mniej więcej te połączenie z ABS-u?

Z przodu masz kostkę przy przewodzie hamulcowym - przynajmniej u mnie tak było przypięte. Klocek jeśli się zablokował to będzie ściągać na jedną stronę przy hamowaniu. Kup sobie przy okazji klocki, bo pewnie nie masz już czym hamować jeśli się zablokował.

Qrde to jest dziwne...kontrolka z ABS-u mi sie nie zapala po przekręceniu kluczyku a ABS jednak działa. Ostatnio troche pokropiło to go testowałem na mokrej nawierzchni... Hmm... ja juz nie wiem sam co jest grane..

może masz żarówkę spaloną - wtedy się nie będzie świecić.

Cały czas mi swieci ta kotrolka z ABS-u, ale jak zgaśnie to słysze tarcie i pedal hamulca robi sie bardzo twardy jak znów sie zaswieci to hamulec normalnie działa lecz bez ABS-u. Co jest grane....!?!?!?

A klocki kolego jeszcze masz? Bo wygląda to dokładnie jak to kolega opisał - blokujący się klocek.

Klocki mam w dobrym stanie bo ostatnio je sprawdzalem. Qrde zdaje mi sie że jest to zależne od tego ABS-u. Nie kiedy jak kontrolka zgasnie i jak nacisne na hamulec to jest takie huknięcie,pedal hamulca robi sie twardy i zaraz zaś sie ta lampka oswieca.

POZDRO!!