MotoNews.pl

FILTR PALIWA VECTRA B (GDZIE JEST?)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM?
CHCĘ WYMIENIĆ FILTR PALIWA W MOJEJ VECTERCE ALE NIE WIEM GDZIE ON JEST.
POMOCY

Pod podłogą tak gdzieś w okolicy tylnego lewego wahacza. potrzeba srubokręta i sprawnych palców aby rozpiąć spinki na jego obydwu końcach (choć instrukcja zaleca specjalne szczypce )
PZDR
Marcin M

a gdzie mam szukac w astrze hatchbacka 92 ?????

czy zapchany filtr (podejrzewam ze nie byl nigdy wymieniany...) moze byc przyczyna zamulania silnika na benzynie ??? jak dam po garach to samochod jest jakis slaby tak jak w wypadku kiedy konczy sie gaz.....

pozdrawiam

Cytat:
2002-09-12 12:23:03, harry pisze:
a gdzie mam szukac w astrze hatchbacka 92 ?????

też w okolicach zbiornika paliwa, tylko Ty nie masz filtra na spinki, ale na zwykłe obejmy skręcane. Taka puszka metalowa z wlotem i wylotem po bokach. Uważaj na kierunkowość przepływu paliwa.
Pozdrawiam

obejmu skrecane - to chyba wygodniejsze....
czy mozna stosowac filtr plastikowy z CPN ??? co wy na to ???

pozdrawiam

Do Harry:
"Plastikowy filtr z CPN" możesz zastosować w kaszlaku. To nie ten przepływ, ciśnienie i jakość.
Twój filtr jest z prawej strony przy progu, pod pasażerem z tyłu - okolice miejsca na podnośnik. Wymienisz go bez kanału i podnośnika przy pomocy śrub. krzyż.

no to chyba wyjasniles..... pewnie po obejrzeniu filtra doszedlbym do tego samego wniosku ale dzieki za uwage....

lece do servisu - tylko ile zabule...))

Cytat:
2002-09-12 15:37:00, harry pisze:
lece do servisu - tylko ile zabule...:wink)

jak nie do serwisu, to ze 2, może 2.5 dychy
pzdr

filtr palia jest koło prawego koła tylnego chyba i jest na zarzaski firmowe. Wymiana jest prosta najgorzej jest z zaatrzaskami bo jeżeli pierwszy raz będziesz to robił to bedziesz miał ciężko rozpracować go. Nieopłaca się zamieniać filtrów bo dopasowane są one do naszych aut (ciśnienia pompy, przepływu paliwa).