Czujnik temperatury silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam pytanie, gdzie w Omedze 2.0 16V silnik X20XEV znajduje się czujnik temperatury silnika?? od pewnego czasu miałem problemy z gaśnięciem silnika, a także z obrotami, komputer pokazał mi właśnie błąd 0115, czyli czujnik temperatury silnika. Czujnik kupiłem, ale nie mam pojęcia gdzie on sie znajduje zeby go wymienic. Forum przeszukałem ale nic nie znalazłem.
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
2008-10-05 19:07:04, stanek39 pisze:
Witam, mam pytanie, gdzie w Omedze 2.0 16V silnik X20XEV znajduje się czujnik temperatury silnika?? od pewnego czasu miałem problemy z gaśnięciem silnika, a także z obrotami, komputer pokazał mi właśnie błąd 0115, czyli czujnik temperatury silnika. Czujnik kupiłem, ale nie mam pojęcia gdzie on sie znajduje zeby go wymienic. Forum przeszukałem ale nic nie znalazłem. Dzięki za odpowiedź

za silnikiem z tylu.

a jak się do niego najlepiej dostać?? z kanału czy od góry go wykręcę i czy ewentualnie dużo jest rozkręcanaia zeby sie dostac do niego?
dzieki

moze mi ktoś powiedzirec gdzie jest dokładnie ten czujnik i jak wyglada?? dziś sciagnałem podszybie, sprawdziłem z tyłku silnika jak pisał kolega ale tam nie ma zadnego czujnika. jest tylko cewka, a opok cewki jest taka plastikowa czrna puszeczka wielkości pudełka od zapałek, no moze trodszke wiekasza, ale zadnego czujnika tam nie ma