Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Marcin_M Vectra kombi Warszawa | 2002-09-12 11:28:56 Ostatnio moja szacowna małżonka wysiadała z auta i jak unisła cztery litery i posruszuła przy tym fotel to sie cóś rozłczyło pod spodem i zaświeciła sie lampka Airbagów.
Jak uruchamiam motor to kontrolka gaśnie a potem sie odpalawiec jest już ok ale ścierwo sie pali jak go wyłczyć bez becelowania kasy na kompa w ASO? Żaróki nie wyję wiec za taką radę dziekuję |
![]() TDI Wawa | 2002-09-12 18:47:23 Tylko TECH 2 ![]() |
![]() RWicik Chevrolet Lacetti WA, PL | 2002-09-13 11:17:15
To byłem ja podpisany niżej, tylko zapomniałem się zalogować ![]() |
![]() Osiah Opel Vectra B Radom | 2002-09-14 13:52:26 Ja dzisiaj bylem u magika.Podlaczyl do komputera cos takiego malego smiesznego z ekranikiem i stwierdzil ze owszem komp samochodu zarejestrowal blad, ale ten jego "komputerek" nie wykazywal ani jedego kodu usterki.Skasowal pamiec kompa, kontrolka przestala swiecic - a zaplacilem 30 zl. i jestem hepi ![]() Pozdrawiam Osiah ![]() |
![]() Marcin_M Vectra kombi Warszawa | 2002-09-18 09:34:20 Opowieść o kostce pod fotelem sie powtarza i fuck zaraz napiszę do GM bo to oni spieprzyli sprawę i wcale to nie jest zadne zużycie czy cóś takiego. Codo odpalenia poduch. jesli kontrolka przy testowaniu gaśnie a potem dopiero się odpala to poduch zadziałają spoko. Kontrolka to tylko informacja że cos było nie tak. Nie odpali sie jeśli awaria w dalszym ciagu wystepuje (czyli kontyrolka nie gaśnie przy testowaniu) |
![]() DAREK_MAT Vectra C Kombi 19CDTI Płock | 2002-09-20 22:15:54 --------------------------------------------------------------------------- U mnie wymiana układu stykowego do poduchy w kierownicy kosztowałaby 750, po stargowaniu wyszło 550 w ASO. A w sumie wymieniono kawałek taśmy zwijanej w pudełku --------------------------------------------------------------------------- A ja sobie tą taśmę sam naprawiłem ![]() |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-09-23 11:42:20 Może ktoś mi powie jak zlikwidować świecenie kontrolki podusszki, która była wystrzelona, a nie mam zamiaru montować nowej?
Ciągłe świecenie jest trochę denerwujące. Pozdrawiam |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-09-23 11:48:27 Ja mam ten sam problem. Polsrodkiem bylo zaklejenie czarna izolacja kontrolki - ale to nie jst sposob. |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-09-23 12:04:00 problemy z kostkami airbagów są na porządku dziennym. jeżeli nie masz gwarancji to najlepszym sposobem jest dobry elektryk - zlutowanie połączeń na stałe, kasowanie błędu kompa i po sprawie. tylko wtedy nie można już tak łatwo wyciągnąć fotela |
![]() kalmar VECTRA B 1.8 16V Warszawa | 2003-09-21 17:08:02 czy jest jakiś "domowy" sposób na skasowanie błędu?? |
![]() Grynio VECTRA Oleszyce | 2003-09-21 19:09:01 Z tego co mi wiadomo to tylko TECHEM, a skoro powrocil ten temat to mam pytanie, bo miesciac temu zmienialem zarowki w podswietleniu i oczywiscie mam blad poduszki co kumam ale przedtem testowaly sie dwie kontrolki jedna od poduszek przednich a druga chyba od boczych albo napinaczy a teraz swieci jedna caly czas a druga nawet nie mrugnie. Moze ktos spotkal sie z takim problemem ? czy to jest normalne przy bledzie poduszki ze drugi obwod sie nie testuje. Zarowka na pewno jest ok |
![]() Andy-kk Astra G Opole | 2003-09-21 20:19:27 Dwie kontrolki -to raczej nie możliwe. V-B ma jedną kontrolkę dla całego układu poduszek i napinaczy. |
![]() DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2003-09-21 20:26:54 Andy PUNTO 2 na przykład ma dwie kontrolki AIRBAGów czołowych i bocznych, także w nowym modelu też mogą być dwie, bo u mnie jest tylko jedna i cały czas się świeci. |
![]() Andy-kk Astra G Opole | 2003-09-21 21:15:07
Damian ja opisałem V-B Grynia a nie Punto pana X |
![]() jacekwaw1 Forumowicz opel astraII kombi warszawa | 2003-09-21 21:20:30 Witam
Około miesiąca temu z podobnymi objawami trafiłem do prywatnego warsztatu.Za podłączenie do kompa,sprawdzenie wiązki i skasowanie błędu zapłaciłem 80 zeciszów.Uważam,że niedrogo. Pozdrawiam |
![]() wojciechb Forumowicz opel vectra Bydgoszcz | 2003-09-22 08:00:30 Drogi Marcinie bez techa w aso sie nie obejdzie chyba ze znajdziesz inny warsztat ktory ma oprogramowanie do vectry. jednak samo zlikwidowanie bledu nic tu nie pomoze bowiem przy nastepnej probie przesuniecia fotela na wlaczony zaplonie bedzie skutkowal tak jak do tej pory. Rozwiazaniem problemu jest wypiecie kabli z urzadzenia pod siedzeniem i przylutowanie ich na stale i pozniej tech w celu zlikwidowania bledu. w Bydgoszczy w ASO kosztuje to (lutowanie kabli + tech) 140 zl. To przypadlosc o ktorej piszesz jest bardzo charakterystyczna dla vectry. Ja mialem to samo a do aso perzyjezdzaja 3 vectry dziennie z takim problemem.
pozdr. |
Jack_1 Corsa Łódź | 2003-09-22 08:12:14 Miałem ten sam problem jakieś 3 miechy temu.
Znalazłem w Łodzi firmę, która skasowała mi poniżej opisany błąd za 1 zł ( jeden zł z podatkiem) - byłem zaskoczony tak niską ceną. Od tamtej pory jest ok - kontrolka gaśnie tak jak powinna. |