MotoNews.pl

Jakie sprzęgło do 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie odnośnie sprzęgła moje już powoli się kończy i chciałem was zapytać co innego wytrzymalszego było by dobre ?

słyszałem o tarczy i docisku z bisa a coś innego ?

dodam że katuje troszke autko

Docisk Luk`a seryjny. Tarcza moze byc zwykla bez sprezynek.

Dodam ze troche katuje auto

i ile taki setup

a u ciebie na jakim motorku to wytrzymuje ??

Ja przejezdzilem 2 sezony i nie zauwazylem zuzycia. Teraz mam tarcze ze spiekow i docisk Luk`a.

jakieś inne pomysły

Edit
szukałem trochę na allegro i Luk'a nie ma za bardzo a Valeo też dobre ??

Edit

o właśnie na stronce luka znalazłem że mają z tym że nie wiem jakie wybrać http://toc.luk-as.de/toc/pl/3E6A63FC5B7240D5B66ABAB0EC2A6259.srv;jsessionid=3E6A63FC5B7240D5B66ABAB0EC2A6259?view=VIndexFramesetJsp

[ wiadomość edytowana przez: malyglod dnia 2008-10-09 13:15:54 ]

Ja jeżdżę na docisku Kożuchów i tarcza z bisa i nie narzekam

to już zupełnie nie wiem co robić

a może tarcza bis i docisk z luka

Załóż cale sprzęgło z Cinqecento 700 pasuje na koło zamachowe i jest duzo wytrzymalsze . Bis ma to samo co CC

no jasne szczególnie że CC kręci się w lewo

I ma większe sprzęgło niż 126

Edit: 127 MK1 miał takie samo sprzęgło jak BIS.

PS. Tu kupisz tarczę i docisk LUKa, zarówno zwykłe jak i BISowe.

[ wiadomość edytowana przez: Krzemowy dnia 2008-10-10 12:28:50 ]

Ja w swoim jezdziłem na seryjnym zestawie z Kożuchowa i tez było bardzo dobrze!!

dzięki za stronke za komplet bisowski prawie 4 kafelki

a powiedzcie mi jeszcze w jakich modelach silników była tarcza na sztywno bez sprężynek.

Cytat:
2008-10-10 14:15:34, malyglod pisze:
dzięki za stronke za komplet bisowski prawie 4 kafelki a

Chciales dobre czy tanie? Bo to sie wyklucza nawzajem

Cytat:
2008-10-10 15:35:54, 5Turbo pisze:
Chciales dobre czy tanie? Bo to sie wyklucza nawzajem

nie no dobre oczywiście ale sie troche ceną zdiwilem bo w koncu to maluch

Kup zwykłe sprzegło z Kożuchowa albo Valeo i bedziesz jezdzil ho ho i jeszcze troche, trzeba tylko pilnować żeby go nie przypalić i nie strzelać z niego zbyt gwałtownie bo Ci zabieraki szlak trafi, pozdro

a w kaszlu z 2 cylindrami to wogole jest problem ze sprzeglem? nigdy nie mialem potwora ale mocne silniki mialem i nigdy problemu nie bylo. zawsze jezdzilem na bisowskiej tarczy i na 100kkm raz cos mi chrupnelo w skrzyni (ulamal sie zab albo cos sie wykrecilo) wiec ja zmienilem. A slizgac sie nie slizga nie ma bata.

jaqo a jaki miałeś docisk ??

eee seryjny?

temat taki LOL z deka...

Małkersów pare miałem, praktycznie każdy dostawał nieźłe po tyłku, i ze sprzęglem nie bylo problemów... Ty szukasz jakiegoś niezajebywalnego sprzęgla do seryjnego silnika i do tego tanio, taka troche podwójna glupota ale mogę się nie znać

nie szukam tanio bo wszystko ma swoją cenę a dlatego chce coś wytrzymalszego bo odczuwam wrażenie ślizgania sie sprzęgła przy zmianie na wysokich obr.