[125p] Furka na codzień

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to zacznę tak natrafiłem na ogłoszenie o sprzedaży fiata 125p w stanie kolekcjonerskim za 1000zł :mrgreen: ...zadzwoniłem odebrała miła starsza pani która była jedynym właścicielem od odebrania z Polmozbytu ...miała nawet kwit odbioru ...pojechałem zobaczyłem przejechałem się i kupiłem

prosto i na temat:
Fiat 125p, rok produkcji 1985, pojemność 1500ccm stan licznika 97653km

sesyjka po lekkim ogarnieniu samochodu

resor na płasko i jest przekozacko :mrgreen: :mrgreen: ....różnica wysokości jest widoczna po pasku antystatycznym ...który przedtem ledwo dotykał ziemi xD

tak już po całości niżej

...jeszcze będzie ok 2/3 cm niżej jak zmienię na docelowe koło

aktualnie wygląda to tak:

a plan jest na replikę tego oto pojazdu ...prace już ruszyły

jeżeli ktoś posiada jeszcze jakieś fotki tego fiata prosił bym o wrzucenie do mojego tematu

[ wiadomość edytowana przez: sepo dnia 2008-10-13 21:47:33 ]

To będzie replika tylko na zewnątrz czy również wewnątrz?

wewnątrz postaram się również odtworzyć klimat rajdowy z tamtych lat, choć narazie brakuje mi zdjęć oraz informacji co do jednostki napędowej ...wiem że na początku był tam 1.5 ze skrzynią V ...a i u mnie będzie pół klatka i dwa fotele a nie pełna klatka i fotel kierowcy

Ty go już rozbierasz do przebudowy czy po prostu bez zderzaków jeździsz?

rozebrałem aby rozpocząć przebudowę

...tak poza tym dziś usunąłem parę ognisk rdzy, wyklepałem wgniecenia po poprzednim właścicielu oraz wymieniłem poszycie tylnego słupka po stronie kierowcy ...zaspawałem również miejsca po listwach bocznych i kierunkowskazach na błotnikach do zrobienia zostało po szpachlowanie wszystkiego i wymiana dolnej części błotnika przedniego dosłownie ok 5cm odcinka ,następnie planuje zabrać się za poszerzenia które będę wykonane od podstaw

ok to w fajnym kierunku idziesz.
Ale fajny stan kolekcjonerski - zmieniony kolor i to tylko z zewnatrz
No i te whitewall'e nie pasuja - ale w rajdowce ich nie bedzie?

A z czego wnosisz że kolor zmieniany???
Co do whitewalli to jak dla mnie kolega miał w planach zrobić z tego cult (nawet gdzieś na focie jest bagażnik na dach) ale mu się odwidziało.

Cytat:
2008-10-15 07:43:00, kylo125 pisze:
A z czego wnosisz że kolor zmieniany???

chodzi pewnie o to zdjęcie z podniesioną maską

Ciekawe felgi dla tego fiata

Lakierowany>patrz komora silnika, obdarta maska etc. Ja nie mowie ze to zle ale kolekcjonerski to to nie jest. Po prostu ladny kant.
co do culta - nie do kazdego auta jak zalozysz whitewalle i bagaznik to bedzie cult. jak do tico zalozysz takie rzeczy to zle wyglada co? Do kanta takie podejscie nie pasi tyle. Dla mnie cultstyle to pomylka - paru ludzi zagapilo sie na rozne stare i znane style w modyfikowaniu aut, zmieszali je razem bez sensu kompletnie zatracajac ich pierwotna idee a teraz jest to trendy. Tak samo jak golf V z pordzewiala maska, bagaznikiem i gleba. No normalnie powala Ale to teamt na osobna dyskusje, koniec ot

...samochód nie był lakierowany to co widać to złota farba, dziadek sobie robił nią zaprawki chyba za dużo jej miał ...co do cultstyle, mam sentyment do tego stylu i uważam że pasuje on do fiata ...cieszcie się że nie zrobiłem z niego rata/rosta ...bo generalnie z tych klimatów się wywodzę ...paski na oponkach są bo już tak mam że muszę się jakoś wyróżniać ...jest jeszcze bila 8 na końcu antenki no i był bagażnik oraz trochę gratów z epoki , samochód będzie wierną repliką tamtego z fotek(przynajmniej będę do tego dążył, może poza kołami na razie wrzucę szeroką stal 8x13

Cytat:
2008-10-15 08:48:34, psychopata pisze:
chodzi pewnie o to zdjęcie z podniesioną maską

Ja nie mowie że był czy nie był malowany tylko że raczej kolor był ten sam.

[ wiadomość edytowana przez: kylo125 dnia 2008-10-15 13:55:53 ]

[ wiadomość edytowana przez: kylo125 dnia 2008-10-15 13:56:22 ]

dziś zabieram się za szpachlowanie i jakoś pod koniec października albo na początku listopada polakieruje całość ...zależy ile mi zajmie przygotowanie pod lakier całości ...dla jasności znam się na lakierowaniu i przygotowywaniu pod lakier ...tak będę malował sam w komorze lakierniczej, kolor główny L74 pasek na boku czerwony, jeszcze dokładny numer nie wybrany

[ wiadomość edytowana przez: sepo dnia 2008-10-15 14:28:07 ]

...pospawane co miało być, po szpachlować nie zdążyłem bo zaczęło padać

Szkoda, że nie zostanie taki, jak jest. Boski Rat

kolejne fotki zdobyte(podesłane mailem) wielkie dzięki

prawie jak marakant

dziś po szpachlowałem resztę, wyprowadziłem już i pomalowałem podkładem zaprawki po stronie kierowcy, no i najważniejsze kancik trafił do garażu

prace idą powoli ze względu że jest zimno i uczęszczam do szkoły czasem ...ale czeka mnie jeszcze dużo szpachlowania i szlifowania żeby wyprowadzić wszystkie blachy tak jak wyglądać powinny, strona kierowcy już prawie gotowa, zostało parę małych poprawek i wymiana początku i końca progu

[ wiadomość edytowana przez: sepo dnia 2008-10-23 12:00:25 ]