MotoNews.pl
4 BMW E36 2,0i problem z elektryczną szybą (221052/0)

BMW E36 2,0i problem z elektryczną szybą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich
Jestem posiadaczem BMW E36 z 91r.,autko ma elektryczne syby z przodu, jakiś czas temu podczas zamykania szyby z mojej strony coś strzliło i szyba poprostu wypadła, po zdjęciu tapicerki okazało się że pękł przedni teflon i ok zakupiłem nowe 2 sztuki żeby wymienić komplet, niestety szyba się nie zamyka, dojeżdza elegancko do połowy po czym zaczyna się przekrzywiać od przodu i wyskakuje, jest tam taka mała regulacja w dolnej części ale tk jak napisałem udało mi się tylko uzyskać dojazd do poowy i potem jakby się coś klinowało z przodu, może ktoś z was miał podobną przygodę i wie co z tym można zrobić, z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Obejżyj dokładnie może coś się skrzywiło. Kiedyś koledze to samo naprawiałem jak dobrze pamiętam to trzeba było coś wyprostować.
No i smarować

Sprawdź jak wyglądają prowadnice boczne. Mi jak wyrwało zatrzask na suwaku szyby, to przy okazji wywaliło jedną z prowadnic bocznych. U ciebie może tylko się zgięła - jeżeli tak, to wystarczy samo prostowanko Smarowanko tu i tam też nie zaszkodzi!

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: Miro600V dnia 2008-10-17 00:15:22 ]

hello
miałem ten sam problem nie tak dawno , musisz ustawić szybe w prowadnicy która jest w przedniej części drzwi u góry (mozna ją zobaczyc jak spojrzysz z góry w szczeline po szybie), inaczej szyba w połowie podnoszenia bedzie sie przekrzywiac do przodu
powodzenia