MotoNews.pl

Toyota avensis 2001 problemy z radiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z radiem albo głośnikami podczas jazdy i postoju radio co pewien czas przerywa głośnym stuknięciem a nie raz blokuje sie na okres od 10 do 15 sekund.Nie wyłącza sie cały wyświetlacz tylko nie ma dźwięku.Jaka może być tego przyczyna

Zwarcie instalacji ktoregos glosnika do masy.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Nie mogę czytać takich rzeczy, bo nóż się w kieszeni otwiera.
Młode auta, japońskopochodne, a tu wymiana wiązki, zwarcie głośników, coś zalane, coś ugnite...
Jak na razie u siebie w 15-to letnim aucie miałem tylko trzy problemy z elektryką. Raz alternator nie ładował, bo mu nie zapiąłem wtyczki, drugi raz poluzowana śrubka od masy na prawym słupku - niewykluczona ingerencja pofabryczna i trzeci - ugnita wiązka przy prawym błotniku dzięki zdolnościom manualnym jakiegoś blacharza, któremu wszystko jedno było czy jedzie tarczą po błotniku czy po wiązce
Kurde, normalnie strach kupować nowe auto.
Ostatnio też usłyszałem od znajomego właściciela Forda Scorpio, że w Skorpiakach to standardowo gniły wiązki. Jakoś tak mi się skojarzyło...
Pozdro.

Cytat:
2008-10-16 00:01:33, Perzan pisze:
Nie mogę czytać takich rzeczy, bo nóż się w kieszeni otwiera. Młode auta, japońskopochodne, a tu wymiana wiązki, zwarcie głośników, coś zalane, coś ugnite... Jak na razie u siebie w 15-to letnim aucie miałem tylko trzy problemy z elektryką. Raz alternator nie ładował, bo mu nie zapiąłem wtyczki, drugi raz poluzowana śrubka od masy na prawym słupku - niewykluczona ingerencja pofabryczna i trzeci - ugnita wiązka przy prawym błotniku dzięki zdolnościom manualnym jakiegoś blacharza, któremu wszystko jedno było czy jedzie tarczą po błotniku czy po wiązce Kurde, normalnie strach kupować nowe auto. Ostatnio też usłyszałem od znajomego właściciela Forda Scorpio, że w Skorpiakach to standardowo gniły wiązki. Jakoś tak mi się skojarzyło... Pozdro.

No ale Japonska to tylko jest mysl techniczna Dawno juz nie spotkalem czesci elektrycznej japonskiej.
Ze cos standartowo gnije to moglbym ci teraz w kazdym modelu troche znalezc... takie czasy
Co do radia to wystarczy ze glosnik w drzwiach zalany albo kabel przygnieciony do masy po naprawie blacharskiej ,i wtedy zabezpieczenie koncowki mocy odcina fonie

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2008-10-16 00:17:20, Bigelektron pisze:
[...] Dawno juz nie spotkalem czesci elektrycznej japonskiej.[...]

Mogę kiedyś podjechać, to dam Ci pooglądać
Mam tego trochę pod maską i w kabinie
Pozdro.