Hydro łapa z wsłasnym zbiornikiem wyrównawczym ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam plan zastosować do rękawa pompę podajże od Forda
z własnym zbiornikiem i czterema wyjściami ... wszystko jest zmontowane tylko kable nie pociągnięte ,plan mam taki aby zaślepić 3 otwory z czwartego Na tył i dać podwójny trójnik .
Z tego co wyczytałem wszyscy używają pompki od skody bez zbiornika i z 2 gwintami . Czy moje rozwiązanie będzie działało

Mam nadzieje ze tym razem ktoś naprawdę pomoże ...

Cytat:
2008-10-16 12:07:10, Archeolog pisze:
Mam plan zastosować do rękawa pompę podajże od Forda z własnym zbiornikiem i czterema wyjściami ... wszystko jest zmontowane tylko kable nie pociągnięte ,plan mam taki aby zaślepić 3 otwory z czwartego Na tył i dać podwójny trójnik . Z tego co wyczytałem wszyscy używają pompki od skody bez zbiornika i z 2 gwintami . Czy moje rozwiązanie będzie działało Mam nadzieje ze tym razem ktoś naprawdę pomoże ...

kable ->
dziecko drogie nie rób nic przy hamulcach bo sie zabijesz,albo co gorsza komuś zrobisz krzywde

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Nawet wiem komu pierwszemu ... Pytam i i licze na odpowiedz ... ;/

Słowo kluczowe: W Y S Z U K I W A R K A

No szukałem i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi ...
Fajnie by było jak by ktos napisał .... coś na temat .... byłbym wdzięczny ;/

nie prosciej kuipic pompe za 50 zlotych? litosci skad tacy wynalazcy sie biora...

Przydałby się zestaw pytań przy rejestracji na forum typu "czy potrafisz się samodzielnie wysrać?" może trochę mniej takich tematów by się pojawiało

No jak by było prościej to bym kupił .... Może mi ktoś powiedzeć czy jest sens dorabiać redukcje ... ???

czy musimy zawsze gnoić świeżych, niech ktoś da rzeczową odpowiedź, albo przytoczy temat w którym, to było poruszane, ja osobiście znam parę takich wątków do których mogłeś się doczepić, jednak tak jak mówię, nowemu wybaczam i podaje spis tematów
pierwszy
drugi
trzeci
czwarty

piopieram CEHU, ma zupełną racje, a nie jak ci ELITE1000 niektórzy , i tak nawiasem nieraz wasze odpowiedzi na temat były by krótsze niz niektóre wywody nad tym czy ktoś mysli czy nie

PO 4 bez sensownych postach nareszcie coś ;] ale niestety dalej nie wiem czy moja pompa sie nada .... Dodam ze ma oznaczone 4 gwinty
dwa S i dwa P,P maja większą śr

jak chcesz zbiorniczek wyrownawczy to musisz miec osobny uklad- czyli osobne zaciski i robisz wtedy uklad tak samo jak hamulec zasadniczy. Robi sie tak dlatego ze jakbys sie wpial w obwod to naciskajaz hampel nożny wyciskalbys plyn do zbiorniczka zamiast hamowac tył.

OK ok juz pompka od skodziny kupiona THX

ta pompa od skody to ze sprzęgła i czy pasują przewody maluchowskie??

ze sprzegla.
Przewody chyba sa na 1.5mm a w malcu są na 1.25 albo na odwrót

Cytat:
2008-10-19 22:35:41, mateuszc pisze:
ze sprzegla. Przewody chyba sa na 1.5mm a w malcu są na 1.25 albo na odwrót

M12x1,0

nie pasują trzeba kombinować a pompka od sprzęgła

do pompy z ktoregos daewoo(lanos, espero,itp) pasuja gwinty na obu koncach na M10x1, ulatwia to dumania

poszukajcie kogos z mechaników, coby miał zaciskarkę do przewodów hamulcowych. dorobicie sobie na żądaną długość i tyle
pozdrawiam.

Zaciskac i tak trzeba. zreszta tka zaciskarka jest w miare tania. ja kupilem za jakies 150zl na allegro i dziala ok. Chodzi tylko o to ze gwint pasuje pod normalne koncowki na przewody.