Czy to może być pompa wody?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
wczoraj zmieniłem płyn w chłodnicy, ale po zrobieniu 70 km zauważyłem, że w zbiorniczku nie ma płynu, więc dolałem...później znów to samo (brak płynu w zbiorniczku).

W końcu przypadkowo zauważyłem ze pod autkiem jest mokra plama, po płynie z układu chłodzenia. Pytanie moje jest takie:

Czy to może przeciekać gdzieś na pompie wody?

Patrzyłem pod samochód i płyn leci ciurkiem z lewej strony silnika (patrząc od przodu), przewody pod zbiorniczek podpięte są OK i z nich nic nie wycieka.

Proszę o pomoc...

Pozdrawiam

Jeszcze nie słyszałem żeby komuś ciekło ciurkiem z pompy wody...mi gdy ciekła pompa wody to to tylko raz na jakis czas szła kropelka...ale kto wie...najpierw wyklucz wszystkie przewody z płynem...no i napisz jaki masz silnik

Jak najbardziej moze. Plyn ma mniejsza gestosc od wody i czesto sie zdarza,ze na wodzie ok a na plynie leci

Mialem podobny problem tez mi plyn uciekal tylko ze nie bylo nawet plami pod autem a okazal sie ze przedow mial dziore i kapalo na katalizator wiec musisz dobrze sprawdzic

Silnik to 1.8 16v benzyna, essi 1995 kombi

Przewody przeglądałem jako pierwsze i wyglądają OK, jak silnik jest zimny to tego tak nie widać, ale jak się podgrzeje to wtedy widać, że leci...

Za dnia spróbuje może coś nowego zobaczę.

Ja szukalem dwa tygodnie z kad cieknie az pewnego dnia sie wnerwilem i dalem nu tak po kotlach az w koncu z dziorki zrobila sie DZIURA az musialem pozyczyc 5l wody zeby mi nie zbraklo po drodze.

Jesli jestes bardzo zdesperowany to mozesz kupic plyn do uszczelnia uchladu chlodzacego mniej szkodliwy jest w plynie w proszku nie kupoj.