Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-10-26 10:13:21 Mam problem, walczę już z nim 3 dzień.
Nie zamyka się odpowietrznik płynu hamulcowego w zacisku mimo dokręcania do oporu. Nie chcę przesadzić z tym dokręcaniem by czegoś nie uszkodzić. Sączy wyraźnie z otworu. Nie jest to jakiś mega wyciek, ale jest zauważalne ślinienie. Prawdopodobnie przyczyną może być uszkodzona stożkowa powierzchnia przylgowa w zacisku, bo odpowietrznik jest nowy i nie widać na nim nic niepokojącego. Czy ktoś miał podobny problem i jakoś sobie z tym poradził? Jeśli ciekło by na gwincie, to zastosowałbym uszczelniającą taśmę teflonową i było by po krzyku. Tu natomiast zastanawiam się nad jakimś oringiem, tylko, czy w razie porażki uda mi isę go później wyciągnąć.... |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-10-26 11:59:51 Może jest jakiś syf w otworze w zacisku i to nie pozwala na pełne dokręcenie odpowietrznika? ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-10-26 12:48:29
a wtedy co? ...zastosować by trza akiś frezik i delikatnie nim przejechać?...tylko skąd wziąć taki concret ![]() Tak czy inaczej...kłopot ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-10-26 13:12:54
Kisztan nie napisał jaki to odpowietrznik.Napisał tylko,że nowy. Może od innego auta ( nie od espero). Nie wiem,czy odpowietrzniki to są siakieś standaryzowane elementy,czy co firma,to inny kąt ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-10-26 15:14:10
Nie są standaryzowane niestety. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-10-26 19:41:32 Obydwa odpowietrzniki są identyczne, zarówno w prawym, jak i lewym zacisku. Prawy suchy.
Jeśli była by to wina innego kąta przylgni, to raczej wyciek byłby dość sporawy. Tutaj mam do czynienia z poceniem się. Przy dużym ciśnieniu w układzie (wciśnięty hamulec) na wyjściu z odpowietrznika pojawia się płyn (parę kropli). Jutro sprawdzę pierwszy trop Królika. Możliwe, że dostał się jakiś paproch przy odpowietrzaniu, tym bardziej, że wymieniałem przewody. |