| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-01 15:29:43 Hej
Wyszukiwarka Twoim przyjacielem Olej 5W50 Amorki Alko Zawieszenie => końcówki drążków |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-08-01 15:54:35 te metaliczne stuki to mogą też być sworznie wahaczy ...
olej w zupełności wystarczy 5W50 choć sam jeżdżę na 0W40, amory przy 50000km to troszkę za szybko, moje wytrzymały w sprawnym stanie powiedzmy 90kkm, ale to nie jest zasada. Szybciej uwieżę w zużyte (czyt. połamane) sprężyny.... pasek masz jeszcze na 10kkm ale przy przeglądzie nie oszczędzaj na rolkach i wymieniaj co każdą wymianę paska(są specjaliści co uważają że wystarczy raz na 120kkm - ja ryzykować nie będę). Sprawdź sobie hamulce z tyłu, tylne bębny lubią często się zanieczyszczać i przyblokowywać. A pozatym to milo cię widzieć w naszym klubie |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-08-01 17:23:32
Witam w klubie
Wydaje mi sie ze to koncowki drazka wahacza, b czesta przypadlosc w przebiegu podobnym jak Twoj (u mnie 67tys i oba byly kompletnie zjechane, mechanik jeszcze takiego zuzycia nie widzial)
Nie chce nic mowic ale zaklady 'firmowe' daewoo sa ogolnie neizbyt hmm... szanowane przez tychze klientow. Mam nadzieje, ze bedziesz zadowolony z autka. |
macbigos espero 1.5 glx gazzz wroclaw | 2003-08-04 11:51:17 przepraszam, ale co do wyszukiwania pomyslalem ze taki post sie przyda dla wszystkich "nowych" poza tym porad i watkow w wyszukiwarce znalazlem taka mase ze nie dalem rady... a troche to chyba tez oczywiscie lenistwo...jeszcze raz sorki... poza tym sorki za pozne kontolowanie wlasnego watku ale internet mam tylko w pracy...a byl piekny weekend... dalej...rocznik 1998(sierpien), przebieg 50kkm wersja glx sprzedawca dosc wiarygodny chyba nie majstrowal przy liczniku ale glowy nie dam - jezdzil dziadek do pracyi spowrotem przez caly wroclaw i tyle akurat 10kkm na rok sie zebralo ostatnio odkrylem ze mam wypadnieta amorki - kolysza mocno - na wroclawskich wertepach dostaly niezle w tylek... mam jeszcze pytanie zwiazane z aso - czy kupic w sklepie plyny itp potrzebne do wymiany i jechac tam zeby to wetkneli i wbili pieczatke ? jak to zalatwiacie ? a i jeszcze jedno do kolegow z wrocka - moze jakis dobry punkt gazowniczy polecacie ? jak jeszcze troche pojezdze na benzynie to zbankrutuje |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-08-04 12:04:43
Czytaj wyzej - przegub wahacza obstawiamy w 95%
Zbliza Ci sie czas (powoli, bo powoli) kiedy padaja amorki. Jeszcze 10 - 15 tyskm i mozeszsie neizle zaskoczyc
Jak najtaniej Ile Ci pali /100km ? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-04 12:09:30 Omijaj Aso dużym łukiem, najlepiej popytać taxiarzy o namiar na taniego mechanika itd. |
macbigos espero 1.5 glx gazzz wroclaw | 2003-08-04 12:24:32 mam go dwa tygodnie i jezdze glownie po miescie aczkolwiek dosc spokojnie to bierze gdzies 10 niecale - moze jezdze za wolno tylko cos mi kontrolka od paliwa krzywo pokazuje niby zbiornik 50 a przy pierwszej kresce ponad czerwona zatankowalem 30 teoretycznie kreski sa co 12,5 nie ? czyli wynika z tego ze mam sie wyluzowac i nie jezdzi juz po kolejne pieczatki do aso ? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-04 12:30:40
Jakie pieczątki ? Toż gwarancji już nie masz ? |
macbigos espero 1.5 glx gazzz wroclaw | 2003-08-04 13:48:04 ha wiem ze gwarancji niet, ale jakos mi dziwnie przerwac piekny sznurek pieczatek co 10kkm przegladowania ?!
pewnie maja znaczenia ale miejsce na nie jest hehe |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-08-04 13:53:54 Jesli wolisz dac na przeglad zamiast kupic sobie nowe radio ... Z tego co wiem to Espero mniej pali na mniejszych obrotach niz na wyzszych... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-04 13:56:42
Z tym to jest różnie, moim zdaniem 1.5 bedzie palił więcej przy 2000 obr niż przy 2500. Z tego względu, że to jest dla niego duże obciążenie |
macbigos espero 1.5 glx gazzz wroclaw | 2003-08-04 15:10:05 tez zaczalem kombinowac ze najlepsze to 2.5 3 tys bo na nizszych z deczka mi muli a na wyzszych to juz troche za szybko na moje nowicjuszostwo hehe |
daddy Espero Wrocław | 2003-08-04 15:18:35 Nie należy przesadzać z jazdą na niskich obrotach.
W silniku 1.8 jest tak, że na tej samej osi którą kręci linka gazu (z drugiej strony) znajduje się mechanizm, który "za Ciebie" doda gazu w momentach (jak pisze Zoltar) zbyt dużego obciążenia (np. stwierdzi, że jedziesz pod górę). |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2003-08-04 17:47:00 faktycznie jest cos takiego - przyklad - przy przyduszeniu autka po wysprzegleniu obroty nagle skacza same w gore (nalezy unikac takich sytuacji ale sie zdarzaja) |
macbigos espero 1.5 glx gazzz wroclaw | 2003-08-15 18:33:22 ufff jestem na wakacjach ale znalazlem kawalek internetu no wiec tak...pojechalem do warsztatu na rakowa 16 we wroclawiu polecam dobry fachowiec pan marek, sam ma espero 1.8 umie pogadac o sprzecie i wyglada ze sie zna... wymienil olej (wlasny mobil1 bo w warsztacie daja castrol), swiece (bosch), filtry, klocki hamulcowe...postukal popukal obejrzal zawieszenie, zajrzal do paska rozrzadu (oryginal du)... odkryl ze samochod mial mala stluczke bo lakierowany jest prawy bok ale szyby i lusterko sa oryginalne i podluznice cale...przy okazji naprzeciwko jest blacharz-lakiernik z ktorym umowil mnie na wrzesien do zabiegow kosmetycznych ludzie...a wiecie co telepotalo ??? luzny klocek hamulcowy poza tym tak...zaplacilem 430 PLN i mam zapwenienie ze przy nastepnej wizycie bede mial znizki hehe a pozatym zainteresowalem pania wypisujaca druczki forum i przekazalem adres wiec jak sie pokaze to moze wynegocjujemy jakies ulgi grupowe ?? hehe koncze bo to urlop i nie wypada siedziec na necie hehehe.... |