[ot] Potrzebne wymiary glowicy/bloku rover"a

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Czy ma ktos z was moze glowice lub blok z rovera 1,4 pod reka? potrzebuje jeden duperel sie dowiedziec.
Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: mar125 dnia 2008-10-31 00:49:16 ]

oblookaj prezes ten wąteczek

Ale ja potrzebuje jeden wymiar ktorego nigdzie nie ma trzeba zmierzyc...

ja moge zmierzyć ale dopiero jutro no i jezeli nie trzeba zdejmowac głowicy

normalnie myślałem że Żuraw jest niepodrabialny ....
myliłem się

blady jakies problemy w domu? Bo ostatnio troche przesadzasz - potrzebuje wymiar glowicy/bloku silnika z poldorovera i nie moge sie spytac bo Tobie sie nie podoba?
Aha uprzedzajac Twoja odpowiedz: nie nie ma tego w szukajce.
Bo narazie w kazdym moim watku na sile sie czepiasz.

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-10-30 17:46:27 ]

Cytat:
2008-10-30 17:43:42, jaqo pisze:
blady jakies problemy w domu? Bo ostatnio troche przesadzasz - potrzebuje wymiar glowicy/bloku silnika z poldorovera i nie moge sie spytac bo Tobie sie nie podoba? Aha uprzedzajac Twoja odpowiedz: nie nie ma tego w szukajce.

ale po co to mierzyć skoro wiadomo z doświadczenia wielu person, że do kanta wchodzi jak w masło...

aaaa chodzi o wymiar głowicy/bloku rovera , no prawie się domyśliłem

furiosus ale mi nie chodzi o wsadzanie tego do kanta wogole.
Blady ale ty nie miales sie domyslec bo nie masz takiego silnika. Nie byles grupa docelowa tego posta. Jak jestes ciekawy o co chodzi mozesz spytac a nie sie przychrzaniac. Jak mam jakies pytanie to nie musze wszystkim oznajmiac po co mi to i na co - napisalem jasno: szukam ludzi ktorzy moga mi cos konkretnie sprawdzic, powiedziec - ty nie mozesz

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-10-30 17:51:27 ]

hehe , tytułowanie wątków itp
świetny tok rozumowania
dobry przykład prezes , taki trolowy

ps
moge , ale teraz mi się nie chce

Dobry przyklad Blady taki zdziadzialy.
Od teraz posty nie na temat beda kasowane - zaczepki, problemy na priv

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-10-30 18:14:45 ]

mam silnik rover 1.4 pod ręką , jaki wymiar potrzebujesz ??

ps
bardziej zdziadzialy niż ty na pewno nie jestem więc uważaj z wycieczkami osobistymi bo wódki ze mną nie piłeś .

Jak chcesz edytowac posty to wszystkie

[ wiadomość edytowana przez: Blady dnia 2008-10-30 18:48:18 ]

rozstaw cylindrow/swiec bo to tu chyba to samo.

Maluch z głowicą od K-16 ??

Pavlus dlatego nie chcialem mowic o co mi chodzi - ty jak zwykle wiesz wszystko, grrr
Ale nic sie nie boj jak by wyszlo cos z tego to bedziesz robil walki
Jestem na etapie szukania czegos o podobny rozstawie, roverowa glowica na oko wydaje sie oko - na oko a tu potrzebny jest dokladny wymiar.

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-10-30 19:38:09 ]

w latach 90 jeździł w rallycrosie lamuch z seryjnym blokiem i z głowica dohc z fordowskiego zeteca .

Cytat:
2008-10-30 19:47:02, Blady pisze:
w latach 90 jeździł w rallycrosie lamuch z seryjnym blokiem i z głowica dohc z fordowskiego zeteca .

tak Światek
nie wiedzialem tylko ktory to fordowski silnik. To jest zetec? Ktory? Moze cos z wygladu znajde w googlach

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-10-30 19:49:26 ]

może i nie na temat ale miesiąc temu kupiłem poldka z roverem i stwierdzam,że to nie jedzie jak dohc fiatowski.

jaqo: co chcesz wiedziec? posiadam 1.6 kserii - silnik identyko co 1.4

jak powiedzialem: rozstaw cylindrow (odleglosc od osi jednego do drugiego) w tym silniku swieca jest chyba na srodku wiec wystarczy zmierzyc odleglosc miedzy swiecami