[ASCONA C] jak wyjac zegary z obrotomierzem ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Padlo mi oczywisice podswietlenie zegarow - w zwiazku z tym planuje troche tjuninku oswietlenia zegarow - ma ktos pomysl jak to wyjac ? zegary mam z obrotem [takie same jak w kadziu gsi] - odkrecilem ramke i zegary - ale nie moge wyszarpnac bo od dolu cos jes trzyma - moge tylko przesunac na boki - jakby w jakichs prowadnicach siedzaily.
jesli ktos wyjmowal to prosze o rade bo na razie jak cichociemny jezdze
scoodie moze pomoze jak zwykle
z gory dziekuje .

Ja jak wyciągałem zegary to wkładałem śrubokręt pod zegary w pobliżu bolców i lekko podwarzałem i wysuwałem.Bo cośik się z deską stało,zapewne od słońca skurczyła się

ale myslisz ze pusci i nic nie urwe ? bo ewidentnie cos je tam trzyma - moze jakis bolec albo cos ?

Dokładnie tak podważ śrubokrętem tylko pamiętaj że są dwa zatrzaski no i oczywiście nie zapomnij o lince i wtyczce od instalacji to naprawdę nic trudnego sam juz go chyba z 10 razy wyjmowałem

dzieki - czyli chamsko srubokret pod zegary i podwazac do gory ?
sprobuja najwyzej cos polamie

Byle nie po chamsku...delikatnie śrubokręcikiem do góry. Choć jak ja zrzucałem swoje zegary, to nie miałem żadnego problemu z trzymaniem ich od dołu, to raczej linka prędkościomierza utrudniała sprawę, ledwo co zdołałem włożyć rękę, żeby ją odpiąć.