Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-11-03 17:04:32 raczej zastosuj KME GOLD jeśli chodzi o reduktor. |
![]() IwanGrozny Omega A Słupsk | 2008-11-04 10:32:38 Z tego co wyczytałem to właśnie te tomasetto nie trzymają ciśnień i nawet jeden zaprzyjaźniony gazownik mówił ostatnio że mają na nie sporo reklamacji. Skorygowałem podawane moce przez producentów z 250KM do mojego silnika czyli 158KM. Teraz zupełnie zgłupiałem jak napisałeś o tym KME goldzie, czy tak mocno skorygowana moc nie odbije sie na spalaniu??
Jeszcze raz proszę o pomoc. Jaki reduktor i wtryski do DODGE GRAND CARAVAN (to samo co CHRYSLER GRAND VOYAGER) silnik 3.3 V6 158KM 1997r. KME SILVER? KME GOLD? ZAVOLI ZETA/S? i jakie wtryski Rail 3ohmy czy Valtek Red? Tomasetto nie chcem bo za dużo złych rzeczy słyszałem. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-11-04 18:12:25 no tak punkt widzenia jest rózny od punktu siedzenia. co temat to inna opinia. wiec zastosuj w ciemno golda.
|
![]() IwanGrozny Omega A Słupsk | 2008-11-04 18:28:42 Dlatego zadałem to pytanie na forum, zeby nie wkladac nic w ciemno. Mozesz mi odpowiedzieć na pytanie czy ten duży zapas wydajnosci nie bedzie mial wplywu na wieksze spalanie? |
zet77 toruń | 2008-11-04 20:51:12
|
hydrol Laski Małe | 2008-11-05 19:02:14
nieprawda !!!! za duży reduktor o zbyt dużej mocy będzie nadmiernie przegrzewał gaz - czyli zubażał mieszankę. Nie tylko więcej spali , nie osiągnie noiminalnej mocy i będa problemy w regulacji i eksploatacji podobne jak przy zbyt małym. Każda przesada jest szkodliwe. W zupełności wystarczy silver. Reduktor powinien miec ok 25% zapas mocy bo jak każde urządznie techniczne najlepiej pracuje w takim obciążeniu |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-11-06 08:25:29 hydrol napiłeś się hydrolu ,ze opawiadasz głupoty. co innego teoria a co innego praktyka. silver tego konkretnego silnika nie obsłuży i basta. |
![]() IwanGrozny Omega A Słupsk | 2008-11-06 14:36:04 Croma1 a który jeszcze reduktor twoim zdaniem oprócz KME GOLDA obsłuży ten konkretny silnik. Mam juz taki mentlik w glowie ze odechciewa sie gazu. Moi "mądrzy" gazownicy ze Słupska twierdzą, że 170KM wzupełności wystarczy i też twierdzą, że z GOLDEM mogą być problemy przy regulacji, a podobno zawsze prawda leży po środku ![]() |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-11-06 16:53:31 nie bede po zastanowieniu wchodził twoim gazownikom w ich kompetencje. bo jak sie uprzeż na golda to cokolwiek ci bedzie źle pracowało to postawia argument . bo to przez ten reduktor. decyzje pozostaw swoim gazownikom.
|