Silniczek świateł - poproszę o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

po małej stłuczce wymieniłem przednią lewa lampę, niestety ma ona uszkodzony silniczek

kupiłem na allegro silniczek ale nie mam pojęcia jak się zabrać za jego wymianę czy może mi ktoś pomóc??

Przekręć go i ostrożnie ale zdecydowanie wyciągnij żeby kulka wyskoczyła z zaczepu-a żeby włożyć to wyjmij żarówk z lampy przez otwór po żarówce włóż palce i przytrzymaj lustro, naceluj kulkę i wcisnij aż zaskoczy-ja tak robiłem i wszystko było ok

powiedz mi czy muszę wyciągnąć lampę z samochodu??

Najlepiej by było bo z lampą w samochodzie będzie bardzo ciężko

a wyciągnę lampę bez demontażu zderzaka? bo mnie straszyli że trzeba zderzak demontować

da sie rade wyciagnac bez zdejmowania lampy, co pradwa dosc ciezko ale nie jest to niewykonalne. Tylko trzba uwarzac na palce

Cytat:
2008-11-04 18:28:31, DRIVERRS_ pisze:
da sie rade wyciagnac bez zdejmowania lampy, co pradwa dosc ciezko ale nie jest to niewykonalne. Tylko trzba uwarzac na palce

a powiedz mi czy lampę ciężko się wyciąga? bo może pokusiłbym się o jej wyjęcie jeżeli byłoby łatwiej wymienić - tylko czy wyciągając lampę trzeba zdemontować zderzak?

no u mnie zeby zdjac lampe to niestety musze zderzak zdjac

Cytat:
2008-11-04 19:23:14, DRIVERRS_ pisze:
no u mnie zeby zdjac lampe to niestety musze zderzak zdjac

kurcze mam nie oryginalny zderzak i wolałbym go nie ruszać

lampa ma jedną śrubę schowaną pod zderzakiem, ale może udałoby się długą nasadką i lekko odchylić zderzak...Zerknij jak wygląda lampa i gdzie jest śruba modująca...

Cytat:
2008-11-04 19:07:43, Oruniak pisze:
a powiedz mi czy lampę ciężko się wyciąga? bo może pokusiłbym się o jej wyjęcie jeżeli byłoby łatwiej wymienić - tylko czy wyciągając lampę trzeba zdemontować zderzak?

Da sie, bez zdejmowania zderzaka wyjaca lampe, tylko kierunkowskaz musisz wyjac. Jesli dobrze pamietam to wlasnie od strony kierunkowskazu jest schowana ta sruba.

Cytat:
2008-11-06 08:42:02, mefis22 pisze:
Da sie, bez zdejmowania zderzaka wyjaca lampe, tylko kierunkowskaz musisz wyjac. Jesli dobrze pamietam to wlasnie od strony kierunkowskazu jest schowana ta sruba.

kierunek i tak musisz zdjąć, ale śruba jest prostopadle do pasa przedniego...i pod zderzakiem....trochę ciężko, ale może masz rację i się da...

Cytat:
2008-11-06 08:50:46, surec pisze:
kierunek i tak musisz zdjąć, ale śruba jest prostopadle do pasa przedniego...i pod zderzakiem....trochę ciężko, ale może masz rację i się da...

Napewno sie da bo sam wyciagalem

Cytat:
2008-11-06 08:50:46, surec pisze:

no ale ja widze ze kolega ma chyba mk7 a tam nijak kierunku nie wyciagniecie

fotorelacja z dzialu porad

wszystko pokazane zaznaczone itp
bez sciagania zderzaka bardzo ciezko