Czy temperatura jest dobra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio bardzo dużo podróżowałem swoją bastią po kraju(minimum na budziku 140km ),na zewnątrz temperatura ponad 30 stopni,a temperatura na wskażniku nie przekroczyła 82 stopni.Szwagier mi mówi że mam zapchany termostat,ale ja go nie słucham (on ma punto ).Powiedzcie mi ,czy mam dobrą temperaturę?

Mateo poszperaj w starych postach bo temat zwalkowany doglebnie juz zostal.

Mateo nie pękaj temat przerobiony. mam ten sam rocznik co ty i u mnie to samo. Aby do 90 temp skoczyła muszę stanąć i wyłączyc silnik. Sprawdzałem i kilku znajomych na LOB Party to samo mają . Dotyczy w szczegóności tych co mają klimę. Tam bycze chłodnice walili być może stąd ten problem.

Pozdrawiam

Cytat:
2003-08-03 23:41:22, gieroy pisze:
Mateo nie pękaj temat przerobiony. mam ten sam rocznik co ty i u mnie to samo. Aby do 90 temp skoczyła muszę stanąć i wyłączyc silnik. Sprawdzałem i kilku znajomych na LOB Party to samo mają . Dotyczy w szczegóności tych co mają klimę. Tam bycze chłodnice walili być może stąd ten problem.

Pozdrawiam

nie mam klimy ale tez nigdy nie bylo wiecej niz 82 stopnie

No to macie powalone czyjniki
U mnie po 30 minutach jazdy staje na 100 i basta
No czasami jak zona siedzie za kierownica i chce wyprzedzi krazonwika szos ot takiego co jedzie 140. To jak zredukuje z 5 na 4 to moze sie zdarzyc ze sokczy n a 100 cos tam ......

Jak mówią słowa piosenki :
"kręci sie ziemia w okół słońca wszystko dostaje szału z gorąca"

a najbardziej do chyba mi się udziela - nienawidzę tych upałów

Jeżeli czujnik jest padnięty ,to czy nic nie będzie ,jak będę dalej jeździł z taką temperaturą (około 80 stopni)?Czy są jakieś skutki uboczne,czy szukać przyczyny?

Ja w swojej Omie też miałem temperaturę ok 80 st. non stop tak jeździłem pare lat, aż do wczorejszego dnia wpadłem na geniealny pomysł żeby wymienić termostat przy okazji wymiany płynu, no i mam temperatuę w granicach 88 - 89 st.

Moim zdaniem temperatura zdcydowanie za nicka. To nie diesel wiec powinien miac min. 90C