Traci moc przy 4 tys obrotow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak gwaltownie przyspieszam od pierwszego biegu to na jedynce i dwojce a takze czasem na trojce na chwile silnik traci moc przy 4 tysiacach obrotow.. Uczucie jest takie ze ciagnie, na chwile odpuszcza, lapie drugi oddech i leci dalej. Czasem jest mocniejsze a czasem slabsze szarpnicie... Co to moze byc? Mam nowy filtr paliwa, powietrza k&n, swiece i kable motorcraft. Dodam ze ten spdek mocy nie zawsze jest. Pozdr

up

a przeczysc przeplywomierz

wyczyscic tylko ta siatke na nim w benzynie czy cos jeszcze?

masz wyczyscic dwa druciki

one sa w tej czarnej puszcze na gorze przeplywki? jak to otworze musze na cos uwazaj zeby nie wypadlo?

Tak, w górnej części przepływki - Chyba 4 śrubki na torxa z otworkiem (można wyłamać środek i pasuje zwykły torx).
Nic nie wypadnie - uważaj tylko żeby nie zahaczyć tymi drucikami. Wyciągaj pionowo do góry.

pedzelkiem w benzynie ekstrakcyjnej wyczyscic?

a nie masz LPG czasem? jak masz to jedz, niech Ci przeczyszcza..zerknij do wątku "low power pow. 4000 rpm" czy jakos tak..

nie mam podtlenku gazotu

masz dwie srubki torx
wez delikatnie przeczysc w benie, tylko nie uszkodz.
tam nic nie wypadnie

jak to diesel to ten typ tak ma...:]

a tak serio - nawet nie napisales o jaki silnik chodzi...

Cytat:
2008-11-13 22:31:06, pytlar pisze:
jak to diesel to ten typ tak ma...:] a tak serio - nawet nie napisales o jaki silnik chodzi...

a Ciebie to lenistwo opetalo
zobacz w profil

Cytat:
2008-11-13 22:39:20, radekbox pisze:
a Ciebie to lenistwo opetalo zobacz w profil

wiem o tym, ale jak mowisz lenistwo mnie opętało nie kazdemu chce sie tam zagladac od razu

po czyszczeniu przeplywki resetowac komputer?

Cytat:
2008-11-28 16:45:47, vek1986 pisze:
po czyszczeniu przeplywki resetowac komputer?

Jak chcesz to odlacz go, ale nie licz na cud z jego strony.

Cytat:
2008-11-28 18:57:50, Magik123 pisze:
Jak chcesz to odlacz go, ale nie licz na cud z jego strony.

co masz na mysli?

a ja proponuje wymiane filtra paliwa i pomiar cisnienia - bez wzgledu kiedy byl wymieniany.

Cytat:
2008-11-28 19:52:17, CKsrv pisze:
a ja proponuje wymiane filtra paliwa i pomiar cisnienia - bez wzgledu kiedy byl wymieniany.

swiezo po wymianie filtra tez tak bylo... a cisnienia nie sprawdzalem.. w sumie nawet nie wiem gdzie moge to zrobic?

heh na zlaczu pod niebieskim kapturkiem.
a nie jezdziles ostatnio na oparach zupy?
ja tak mialem i winny byl filtr - chyba nie zmieniany od nowosci