Fiat 126 Brown Sugar KOTNIEDOBRY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
O trzech dni leże chory i tylko przeglądam allegro . Ostatnio sprzedałem mojego poprzedniego malucha i przysięgałem na Boga że to już koniec z tym modelem Fiata . Chciałem na wiosnę kupić 125 , ale wczoraj wypatrzyłem na allegro malucha .Dziś pojechałem obejrzeć i jakąś godzinę temu stałem się jego właścicielem. Rocznik 84 , przebieg 62000 , kupiony na dolce w Pewexie . Stan jak na ten rocznik dobry , zero dziur minimalna korozja , troche wgniotek w lakierze , silnik super , wnętrze dobre . Kupiony od emeryta . Cena promocyjna jak na ten stan , rocznik i fakt że jest zatankowany do pełna

href=href=

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

<br>
<br><a rel=Free Image Hosting at www.ImageShack.us

href="http://img604.imageshack.us/content.php?page=blogpost&files=img143/5643/59669421pf5.jpg"

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2008-11-14 13:15:43 ]

jakie plany dalej ?

Cytat:
2008-11-14 14:08:44, tabi666 pisze:
jakie plany dalej ?

pewnie słop na silnik z suzuki i ponowna sprzedaż...

Cytat:
2008-11-14 14:08:44, tabi666 pisze:
jakie plany dalej ?

Pozostanie w stanie oryginalnym jeśli chodzi o wygląd . Chociaż napewno będzie jakaś felga ładna i gleba . Napewno nie zrobie z nim tego co z El ale nad modami silnika też się pomyśli.

Cytat:
2008-11-14 14:13:54, Furiosus pisze:
pewnie słop na silnik z suzuki i ponowna sprzedaż...

tylko się nie posikaj ze śmiechu ... Chociaż przyznam że projekt suzuki za bardzo nie wypalił . Mniejsza o szczegóły zaczynam nowy rozdział

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2008-11-14 15:22:14 ]

za ile go kupiłeś??

Bańke zielonych Niech to pozostanie moją tajemnica . Generalnie okazja mi się trafiła

jak się ten lakier nazywa? brązowy moro?
mógłbyś chociaż polerkę zrobić i bag zdemontować.

Polerka mało pomoże bo jest cały w zaprawkach . Poprzedni włąściciel był zdania że lepiej zrobić chamską zaprawkę niż miałby rdzewieć . Wyszło mu to jednak na dobre bo ma jak na ten rocznik ma bardzo dobrą blachę . Jak się uda to może w tym roku dostanie nowy lakier . Narazie jest moim dupozwozem , ale w najbliżysz czasie bedzie druga fura i maluch będzie jako drugi samochód . Wtedy będzie można zacząć doprowadzać go do porządku . Może ktoś wie jaką nazwę ma taki kolor lakieru bo chce ten sam ? Właściciel mówił , że to niby oryginalny kolor . I może ktoś wie jaka firma ma w ofercie brązowy wosk koloryzujący ?

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2009-03-20 13:54:37 ]

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2009-03-20 13:55:12 ]

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2009-03-20 14:07:48 ]

To jest chyba wypłowiały F-701 Brązowo-Złocisty mam taki fajny "kolornik" Wydaje mi się z że wiele firm ma takie woski w ofercie tylko jaki sklep czy hurtownia weżmie taki kolor od producenta i kiedy taki wosk sprzeda,Teraz nie maluje się samochodów w takich kolorach więc i zapotrzebowanie jest niewielkie

Małe odkurzenie tematu .
Ponieważ silnik zdechł , zacząłem remont .
Kompletuje tez różne graty . Wnętrze pozostanie seryjne , oprócz kubła i pasów . W przyszłości będzie taki sam komplet dla pasażera plus obszycie kubłów skórobodobnym materiałem , aby pasowały do tylnej kanapy.

Nowy wał (stary był krzywy )i panewki, i wałek 304
Image Hosted by ImageShack.us

darmowy hosting obrazków
darmowy hosting obrazków

Ponieważ mam na stanie takie felgi , to zostaną zamontowane ( oczywiście wcześniej piasek plus lakier ) W przyszłości poszukam bardziej klasycznego wzoru .

Blok po czyszczeniu.
darmowy hosting obrazków
Tak wyglądał silnik po rozebraniu .

jak potrzebujesz jakiegos konretnego miejsca i narzedzi do podlubania silnika, rady czy nie chce Ci sie samemu dlubac to wpadaj do mnie, garaz, stol i narzedzia sa, bo chyba jakas partyzantke troche uprawiasz (albo to tylko tak wyglada)

Dzięki za chęć pomocy
Garażu niestety nie mam . Jak będę składał silnik to mam miejscówkę , niedaleko miejsca gdzie mieszkam mój brat ma warszat .Wszystkie graty narazie składuje w mieszkaniu . Po zrobieniu blachy i lakieru , będę zmuszony wynająć jakiś garaż , żebym miał go gdzie zimować . Do końca roku na spokojnie chce złożyć silnik . Wczesną wiosną oddam go do lakieru , i choćbym miął się zesrać to w przyszłym sezonie będę na zlocie klubowym .

Kilka nowych części do silnika :

odchudzone koło rozrządu

koło zamachowe 3,6kg

lekkie sworznie tłokowe

nowy zestaw naprawczy

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2010-01-25 17:13:05 ]

Jak wygląda sprawa z wytrzymałościa takich wierconych
dźwigienek zaworowych?

trza było nie wywalać tyle kasy na nowe cylindry, najlepiej jest wyciągnąc z jeżdzonego motoru i zrobić honowanie, są lepsze bo już termicznie "obrobione".Co do tłoków to możesz z nich zrobić klamki najwyżej bo to co dają do tych zestawów niby fabrycznych to rzemo jest tak naprawde.Fabryczne są z Gorzyc, zupełnie innego koloru alu, zupełnie innej jakości.
Pytanie mam jaki jest luz między tłokiem a tuleją?

Cytat:
2010-01-25 17:54:20, qbara pisze:
trza było nie wywalać tyle kasy na nowe cylindry, najlepiej jest wyciągnąc z jeżdzonego motoru i zrobić honowanie, są lepsze bo już termicznie "obrobione".Co do tłoków to możesz z nich zrobić klamki najwyżej bo to co dają do tych zestawów niby fabrycznych to rzemo jest tak naprawde.Fabryczne są z Gorzyc, zupełnie innego koloru alu, zupełnie innej jakości. Pytanie mam jaki jest luz między tłokiem a tuleją?

Luzu teraz nie sprawdzę wyniosłem graty do piwnicy .
Kasa żadna, kupiłem na allegro w cenie złomu .
Mam używki więc posłucham dobrej rady, oddam do szlifu .
Czy ,,Gorzyce'' mają jakiś sklep wysyłkowy ?
I jeszcze powiedzcie jakie pierścienie założyć ? I jeśli jest jakiś sklep internetowy, to proszę o link.

Cytat:
2010-01-25 17:53:57, vergasser pisze:
Jak wygląda sprawa z wytrzymałościa takich wierconych dźwigienek zaworowych?

Kupiona od MRALLY . Jest chyba użytkownikiem tego forum . Sprzedający dał gwarancje, że wytrzymałość jest taka jak seryjnej .

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2010-01-25 18:51:35 ]

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2010-01-25 18:59:09 ]

Jezeli chodzi Ci o jakies nadwymairowe tłoki (2 albo 3 szlif) to raczej nei dostaniesz w gorzycach bo w tamtym roku wykupiłem ostatnie 16 sztuk

Osz ty dziadu .

Cytat:
2010-01-25 17:53:57, vergasser pisze:
Jak wygląda sprawa z wytrzymałościa takich wierconych dźwigienek zaworowych?

zrobiłem 13 kompletów ,wszystkie jezdza po dzis dzień

Korby