MotoNews.pl

Corolla E12 wymian rozrządu rozrząd

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie mam toyotke corolle E12 2003 D4D (66KW) i ma obecnie przejechane 190000km kupilem ja od kolesia co sprowadzil ja z niemiec z salonu toyoty ktos zostawil ja w rozliczeniu i miala wymieniony rozrzad w salonie bo ma 2 nakilejki jedna w jezyku japonskim a druga w niemieckim i ma to w papierach wiec sie zastanawiam czy juz powienienem wymienic czy jeszcze nie bo zalecane jest wymiana co 105000 km ale niektorzy mowia zeby 10% wczesniej zmieniac wiec teraz nie wiem czy ewentualnie moze to poczekac powiedzmy do lata przez zieme moze zrobie 5 tysi bo auto weicej bedzie stalo niz jezdzilo z gory dzikuje za pomoc

Cytat:
2008-11-16 16:28:34, dejwido88 pisze:
mam pytanie mam toyotke corolle E12 2003 D4D (66KW) i ma obecnie przejechane 190000km kupilem ja od kolesia co sprowadzil ja z niemiec z salonu toyoty ktos zostawil ja w rozliczeniu i miala wymieniony rozrzad w salonie bo ma 2 nakilejki jedna w jezyku japonskim a druga w niemieckim i ma to w papierach wiec sie zastanawiam czy juz powienienem wymienic czy jeszcze nie bo zalecane jest wymiana co 105000 km ale niektorzy mowia zeby 10% wczesniej zmieniac wiec teraz nie wiem czy ewentualnie moze to poczekac powiedzmy do lata przez zieme moze zrobie 5 tysi bo auto weicej bedzie stalo niz jezdzilo z gory dzikuje za pomoc

Ja bym wymienił (zresztą u siebie też niedawno wymieniłem przy 190 000 km mimo że teoretycznie powinienem przy 205 000), zwłaszcza że auto sprowadzone i zawsze jest możliwość że licznik jest przekręcony. Naprawa diesla może być bardzo kosztowna.

ale przecież w E12 jest łańcuch i przy wymianie rozrządu stoi w instrukcji - nie stosuje się

Cytat:
2008-11-17 21:46:30, pankuba pisze:
ale przecież w E12 jest łańcuch i przy wymianie rozrządu stoi w instrukcji - nie stosuje się

wiem ze chciales pomoc ale jak sie nie znasz nie zabieraj glosu z gory dzieki

dejwido88: niesmaczny ten Twój komentarz...

sorki ale wiesz jak tu pisalem to sadzilem ze otrzymam jakies porady od ludzi co maja podaobne auta albo problemy albo juz sie borykali z takim czyms a nie ktos mi pisze takie cos co wogole nie ma sensu i mija sie z prawda poprostu chcialbym otrzymac jakies pomocne komentarze i te 1 byl madry i daje mi do myslenia i za niego dziekuje bo wiadomo jak to jest w serwisie nie doradza za bardzo bo im o kase chodzi najpierw niby mowia zeby sie sugerowac instrukcja obslugi a potem gdzie zadzwonie do serwisu mowia inaczej i dlatego napisalem tu zeby otrzymac pomoc od ludzi ktorze mieli podobne problemy

Cytat:
2008-11-18 00:05:33, dejwido88 pisze:
sorki ale wiesz jak tu pisalem to sadzilem ze otrzymam jakies porady od ludzi co maja podaobne auta albo problemy albo juz sie borykali z takim czyms a nie ktos mi pisze takie cos co wogole nie ma sensu i mija sie z prawda poprostu chcialbym otrzymac jakies pomocne komentarze i te 1 byl madry i daje mi do myslenia i za niego dziekuje bo wiadomo jak to jest w serwisie nie doradza za bardzo bo im o kase chodzi najpierw niby mowia zeby sie sugerowac instrukcja obslugi a potem gdzie zadzwonie do serwisu mowia inaczej i dlatego napisalem tu zeby otrzymac pomoc od ludzi ktorze mieli podobne problemy

Zasada jest jedna zdroworozsadkowa ...kupujesz auto i wymieniasz rozrzad i wszystko co pracuje na rozrzadzie rolki zimmery napinacze itd i czego wymiana wiaze sie z rozebraniem rozrzadu np pompa wody.
Wtedy masz spokoj na najblizsze 100tys .
I nigdy nie wierz w dokumentacje jezeli nie masz pewnosci ze nie cofali licznika,a takiej pewnosci nigdy niema,a sprzedajacy lza jak naoczni swiadkowie.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2008-11-18 00:05:33, dejwido88 pisze:
sorki ale wiesz jak tu pisalem to sadzilem ze otrzymam jakies porady od ludzi co maja podaobne auta albo problemy albo juz sie borykali z takim czyms a nie ktos mi pisze takie cos co wogole nie ma sensu

Akurat Pankuba ma podobne auto bo też corollę E12, tyle tylko że ma benzyniaka i tam jest tak jak napisał - łańcuch. Więc ogólnie sens to co napisał ma, tyle tylko, że przeoczył że Ty masz diesla.