MotoNews.pl

Problem z rozruchem Accord CG8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszytkich
Ma problem w moim Acordeonie 99r F18b2, mianowicie objawia sie kłopotem z rozruchem silnika na zimnym jak i nieraz na cipłym silniku . Dopiero za drugim lub trzecim dłuższym kreceniu udaje mi sie uruchomić silnik , a jak już zapali to przez chwile pracuje dość ciezko i nierówno jakby chodził na dwóch mieszknakch jednocześnie LPG + BENZYZNIE, po chwili wszytko wraca do normy i silnik chodzi jak powinien.
Martwi mnie to bo do tej pory palił na dotyk....:/
Stało sie to nagle dosłownie z dnia na dzień , kiedy wróciłem z trasy ponad 500 km. Fakt jeżdze na gazie sekwencyjnym 4 gen BRC. ale silnik zawsze z automatu odpala na benzynie i aż do rozgrzania działa na niej, spalanie mam normalne jak i na gazie i benzynie.Myślałem że to może kwestia benzyny ale zatankowałem ost V-Povera i nadal to samo.
Fakt Świece wyminiełałem ok rok temu ale zrobiłem nia nich ledwie może góra 15-20 tyś km. Kable są ok, wydaje mi sie że przyczna może tkwić tylko i wyłącznie w instalcji gazowej.
W chwili obecnej zakręciłem zawór w butli i żeby wyeleminować całkowice że jest to związane PB.
I o dziwo na zakręconym lpg samochod pali na dotyk
Jeśli ktoś ma jakis pomysł to proszę niech sie podzieli swoją opinią.

pozdrawiam

możliwe,że popuszczają wtryskiwaqcze gazowe.

Fakt po zakręconym zawroku przy butli, samochód pali na dotyk bez najmniejszych problemów czy jest ciepły czy zimny.
Wnioskuję że tak jak to napisał kolega Croma1, mogą mieć na to wpływ wtryskiwacz/wtryskiwacze lpg.
A mam jeszcze jedno pytanie, może to śmieszne pytanie ale czy jak pojade do magików od gazu, i oni podepną sie pod kompa gazowego to zdiagnozują problem, np jesli chodzi o wtryskiwacze KEIHIN lpg że któryś sie podwiesza.
Bo jeśli zaczną mówic że to może być 10 różnych rzeczy począwszy od jakiegoś czujnika skończywszy na wymianie reduktora to mnie cholera weźmie, )
Wiem że w przypadku wtryskiwaczy benzowych np w megance dci np da się to zdiagnozować poprzez podpiecie pod kompa czy tak samo da sie to zrobić w sekwencji lpg...??

sprawdź jakie są czasy wtrysku na benzynie i na gazie na poszczegolnych wtryskiwaczach.