MotoNews.pl

Rejestracja Swapa, pytanie do wtajemniczonych!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, kupuję motorek (swapa) do swojego maluszka no i człowiek od którego go kupuje powiedział mi, że rejestracja drugiego silnika nie jest konieczna ponieważ opłaty za 650 i 1.0 są takie same i że numeru silnika itak niema w dowodzie. Tym czasem inny kolega z forum mówił mi, że jeździł na 1.0 a w papierach miał 650 i przy wypadku jaki go spotkał, policja nawet nie zwrociła na to większej uwagi. Co wy o tym myślicie??? Naprawdę nie trzeba tego rejestrować, czy to bzdura? może ktoś z was jest na topie?? pozdrawiam.

na topie jest tera doda a w wyszukiwarce jest troche o tym co chcesz wiedzieć.

To ten koleś ci ładną ściemę pocisnął Pomyśl czy jakby 1.0 było tak samo traktowane jak 0.65 to jaki byłby sens różnych stawek OC? To że nie ma numerów silnika w papierach wcale nie zwalnia cię z konieczności wyrobienia nowego dowodu. Policjant nie ma jak ci udowodnić że pojemność jest inna od zadeklarowanej w dowodzie (nie mówię tu o różnicach w wyglądzie silnika ) ale o to że od tego jest SKP gdzie nie przejdziesz przeglądu. By wyrobić nowy dowód musiałem wypełniać na stacji papiery do urzędu komunikacji co kosztowało bodaj coś koło 80zł plus nowy dowód 70zł no ale ja miałem też robioną opinie rzeczoznawcy.

Też tak myślę... ciekawe podczas kontoli policji.. jesli policjant by coś wynalazł i by mu sie coś nie podobalo z tym silnikiem to co no może zrobic? Dowód zabrać??

Bedzie wpisany silnik w dowod i policjant ci nic nie zrobi.

pogłaszcze cie po glowie i powie - fajny z ciebie chopek