Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2008-11-18 12:44:39 pytanie skierowane do osób które bardziej niż ja znają się na silnikach ![]() czy prawdą jest że w korku zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego jest jakiś "zaworek" który ma za zadanie wypuszczać nadmiar ciśnienia, pary? pytam bo z trzy tygodnie temu gdy odkupiłem matiza od teściowej, w momencie kupna zauważyłem że z pod korka pryskał płyn chłodzący... dokręciłem go więc tak mocno że później nie mogłem odkręcić... i jeździłem tak przez kolejne trzy tygodnie, zamiast kupić nowy korek... no i w efekcie pierdyknęła uszczelka pod głowicą... mechanik powiedział mi że to wina tego "dojebanego" korka który z założenia miał wypuszcać nadmiar ciśnienia, a ponieważ był za bardzo przykręcony, to nadmiar ciśnienia zamiast pójść przez uszczelkę w korku, poszedł przez uszczelkę w silniku... czy to prawda??? ![]() a drugie pytanie to: czy jazda na zbyt niskich obrotach, czyli na przykład wżucanie trójki przy prędkości 20km/h jadąc pod górę gdzie silnik ma ciężką pracę do wykonania w tym momencie, może również przyczynić się do pierdyknięcia uszczelki? ![]() [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2008-11-18 12:46:28 ] |
![]() certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2008-11-18 13:04:58 Tak, w korku zbiornika wyrównawczego układu chłodzenia znajdują się 2 zaworki ciśnieniowe. Jednak uszkodzenie tych zaworków nie ma wpływu na uszkodzenia uszczelki pod głowica. Na Twoje drugie pytanie można odpowiedzieć w ten sposób: jazda pod górę, na zbyt niskich obrotach silnika, powoduje duże obciążenie układu korbowo-tłokowego oraz może wystąpić spalanie detonacyjne. Taka jazda działa destruktywnie na silnik, lecz nie powinna powodować uszkodzenia uszczelki pod głowica. |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2008-11-18 13:21:42 Również jednym z powodów uszkodzenia uszczelki pod głowicą mogło być utrzymywanie silnika na wysokich obrotach przy zimnym silniku, co spowodować mogło "wydmuchanie" uszczelki. |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2008-11-18 14:01:31 czyli w takim razie nie ja przyczyniłem się do wydmuchania uszczelki... ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-11-18 17:19:18
Ja myślę , że nie...Opisane przez Ciebie pryskanie płynu spod korka zb. wyrównawczego to mogły być już objawy przedmuchów padającej już uszczelki p/g |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-11-18 21:26:56 Czy Twój silnik również …tak „ochoczo” reaguje na pedał gazu ? > Filmik 1 <
…albo tak (rewelacja) > Filmik 2 < ![]() |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2008-11-18 21:54:12 choinka
Podobnie działające podświetlenie zainstalowałem w popielniczce.Trafiła mi się dioda z zabawki dziecka,którą zainstalowałem dla jaj.Badziew na kołach a gostki się tym szczycą.Sorki za wcinkę ale poszedłem tropem linków Nawigatora. |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2008-11-19 17:25:05 a czy kolor płynu chłodzącego ma jakieś większe znaczenie?
pamiętam że w espero przez te wszystkie lata zawsze miałem taki zielonkawy... a tu w matizie jest jakiś taki ceglany? czy zastosowanie przez poprzedniego właściciela złego płynu chłodzącego mogło mieć wpływ na pierdyknięcie uszczelki? choć jak jeździłem matizem przez ostatnie 2 tygodnie to cały czas kontrolowałem temperaturę silnika i zawsze było idealnie w połowie... ![]() |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2008-11-19 19:36:40
nie mówi się smak tylko bukiet ![]() tylko że płyn to nie wino - im starszy tym gorszy ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-11-19 20:38:49
To mi wygląda na wodę.Faktycznie sprawdź bukiet ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-11-19 21:30:14
I to długo stosowaną. Więc można wnioskować, że o problemach z uciekającym płynem a więc prawdopodobnie i z uszczelką głowicy problem pojawił się już jakiś czas temu. Jednym słowem teściowa Cie orżnęła. ![]() |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2008-11-19 21:41:27 Łukasz.. wogóle to szacun za kolor samochodu... ![]() ![]() ![]() |
gafcio Klubowy Weteran espero 1.8/Zoffija 1 ... sosnowiec | 2008-11-19 21:46:49 Rozbierałem pare razy silniki 2 i 4 taktowe i mogę stwierdzić ,że uszczelki nie wydmucha byle pierdnięcie.No chyba ,że teściowa przesiadła się z automata na manuala ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-11-19 22:10:00
płyn ma słodkawy zapach, ale w smaku jest okropnie gorzki. Wystarczy odrobina na ustach by czuć gorycz i to nawet po wielokrotnym płukaniu ust. Wiem, bo miałem okazję skosztować. Nie polecam, już chyba lepiej zażyć jagodziankę na kościach |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-11-20 07:44:05 Płyn mógł zmienić kolor na skutek dolania do niego jakiegoś specyfiku do uszczelniania nieszczelności ....mam na myśli to, że mogły być jakieś wycieki ...teściowa pojechała do MMMMMechaników a ci zaproponowali ...albo kosztowną naprawę silnika albo dolanie czegoś (może nawet musztardy sarepskiej ![]() ![]() Chyba, że jeździła od poczatku na jakimś koncentracie ...one mają źółto ceglane kolory ...stąd takie zabarwienie po latach niewymieniania ![]() ...ale obstawiam, że był dolewany jakś uszczelniacz. |
![]() desperos Klubowy Weteran Volvo V70 II Lublin | 2008-11-20 08:51:22 Jak dla mnie ten kolor wygląda na wlanie czegoś na odmulenie układu chłodzenia,taki specyfik w proszku w małej fioleczce...Kiedyś w Poldolocie to przerabiałem i kolor płynu wylanego był właśnie taki ceglany. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-11-20 14:23:59 Dolewana woda + uszczelka
Miałem to samo |