Które tarcze hamulcowe polecacie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam zamiar niedługo zmienić tarcze i klocki w Kocurze i w związku z tym prosił bym o pomoc, który sprzęt byłby lepszy według Was?
ja mam 2 typy:

Numer 1

Numer 2

jeśli Macie jakieś inne propozycje to proszę o pomoc, z góry wielkie dzięki

Naprawde tak ostro jezdzisz ze potrzebne Ci wentylowane ?? Chyba ze glównie ze wzgledów (watpliwych ) wizualnych. Pamietaj ze z takimi tarczami klocki beda sie szybciej zurzywaly

tarcze EBC a klocki green stuff-taki chcialem u siebie ale puki mam dobre jedno i drugie to odlozylem to na pozniej

No właśnie tak się troszkę zastanawiam czy to ma sens? i czy nie lepiej zapodać taki zestaw i po sprawie
Chociaż kolega ma w primerze gt 91r zimmermann-y i chyba red stuff klocki i przyznam, że potrafi dobrze zatrzymać autko

c-tech mintex ja mam u siebie taki komplecik:] kupujac nie chodziło mi o wyglad,ale o hamowanie, ktore jest o niebo lepsze co do klocków, jesli sa dobrze dobrane nie powinny sie duzo szybciej zuzywac, no chyba ze ktos na taka tarcze zalozy seryjnego klocka ,

Cytat:
2008-11-19 00:59:24, cashy pisze:
Naprawde tak ostro jezdzisz ze potrzebne Ci wentylowane ?? Chyba ze glównie ze wzgledów (watpliwych ) wizualnych. Pamietaj ze z takimi tarczami klocki beda sie szybciej zurzywaly

a co ma wentylowanie do zuzycia klockow??

Chyba ktos tutaj nie wie co to tarcze wentylowane a co nacinane..

Only komplet ATE PowerDisc. Jeszcze ani razu się na nich nie zawiodłem.

No właśnie .....co lepsze.....odwieczny temat ......sam się przymierzam do wymiany swoich Delphi Lockheed (tarcze i klocki)....przejechały 83000 km i tarcze już nieźle sie tłuką ale do tej pory byłem z tanich Delfajów zadowolony, zresztą zrobiły chyba już swoje

Powiedzcie mi.......czy taki zestaw hamulów jaki sobie wykombinowałem - tarcze ATE Power Disk + klocki Ferodo Premier - to dobrze dobrany zestaw czy może kloce Ferodo są za twarde do tych tarcz i będą je szybko zdzierać ?

Dużo ludzi pisze, że Ferodo są za twarde(zdzierają tarcze, piszczą) inni zaś, że za miękkie(pylą)......co Wy o tym sądzicie? Które Ferodo są twardde; Target czy Premier

A może polecielibyście coś innego dobrego , tak do 300 zł za komplet tarcze+klocki.......np. cały zestaw ATE czy Brembo ?

ATE power disc i wszystko na ten temat,zadne brembo bo to szajs,ich zwykłe tarcze to chińszczyzna,która wichruje się aż miło..dobre zaczynają się od brembo max ale i tak wolę ATE

a ja mam zestaw tarcze(Brembo) klocki Ferodo.
Kupione tu.:http://www.sklepmoto.pl/

Cały zestaw ATE bierz. W końcu to komplet tarcze ATE + klocki.
Na pewno będziesz zadowolony.

Cytat:
2008-11-19 13:22:37, trance pisze:
ATE power disc i wszystko na ten temat,zadne brembo bo to szajs,ich zwykłe tarcze to chińszczyzna,która wichruje się aż miło..dobre zaczynają się od brembo max ale i tak wolę ATE

Dziwne co piszesz - ja je mam od 35kkm i nic nie jest zwichrowane ale......?

ja po rozmowie z Slawasem1 kupilem Ate power disc i kolcki ferodo premier i nie moge do niczego sie doczepic

Cytat:
2008-11-19 16:27:39, gardenia1 pisze:
Dziwne co piszesz - ja je mam od 35kkm i nic nie jest zwichrowane ale......?

trance pewnie kupil na alledrogo