MotoNews.pl
9 Świece Motorcraft......Ford wycofał platynowe...:( (222918/45)

Świece Motorcraft......Ford wycofał platynowe...:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie......mam pytanko, czy ktoś słyszał o tym, że Ford wycofał z produkcji świece zapłonowe Motorcraft Platinium do zeteca ? Co My LPG-owcy teraz zrobimy z zetecami ?

Tak mnie poinformował Pan w Dziale Części w ASO Forda w Rzeszowie. Podobno wprowadzono nowe , nie platynowe i cena ich w ASO to ok. 15 pln..........długo to pochodzi na LPG ?

Jaka jest relacja trwałości dobrego działania świec platynowych do zwykłych.......słyszałem, że platynki - 60 000 km a zwykłe - 20 000 km.......prawda to?

Cytat:
2008-11-19 10:58:26, Andrew pisze:
Witajcie......mam pytanko, czy ktoś słyszał o tym, że Ford wycofał z produkcji świece zapłonowe Motorcraft Platinium do zeteca ? Co My LPG-owcy teraz zrobimy z zetecami ? Tak mnie poinformował Pan w Dziale Części w ASO Forda w Rzeszowie. Podobno wprowadzono nowe , nie platynowe i cena ich w ASO to ok. 15 pln..........długo to pochodzi na LPG ? Jaka jest relacja trwałości dobrego działania świec platynowych do zwykłych.......słyszałem, że platynki - 60 000 km a zwykłe - 20 000 km.......prawda to?

zgadza się, wycofano platyny
jeszcze przez jakiś czas będzie je można kupić bo są zapasy magazynowe

ale ja bym nie biadolił za bardzo nad tym
bo to prawda że platyny nawet niby na 90tys starczały a zwykłe na 20tys
jednak każdy kto ma gaz i dba o silnik wymieniał te platyny i tak co najwyżej 20tys - więc różnicy nie będzie żadnej

ale panikę zasiałeś...teraz pewnie wszyscy walą do Slawasa1 i wykupuja świeczki...

jeszcze mnie ktoś zacznie podejrzewać że specjalnie namawiałem do napisania takiego wątku

No to powiem Ci Slawas, że ja wymieniam ichzawsze co 40 000 km (podobnie kable WN silikonowe "Janmor") ....teraz nawet mam 43 000 przejechane na takim kompleciku i jest ok ....
Wiem, że gazownicy nakazują wymiane i kabli i świec oraz filtrów powietrza i gazu co 10 000 km......ale co by wtedy była za uciecha z LPG ....

PS. Slawas będę niedługo do Ciebie pukał oo parę "gadżetów" do Essiego ....ok ?

Nie to chopy byśmy się ze Slawasem zmówili ;D ale na rabaty to trzeba sobie zapracować .... co nie ?
Poza tym bez żadnej paniki chopoki.....w sklepach platynki są, np. po 32 pln a u Slawasa po.......... ;D