Komputer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Małe pytanko.
Czy można podłączyc pod komputer forda 1,4 z 1992 roku???

Witam
Z tego co się orientuję to możesz tylko wprowadzić komputer w stan samodiagnozy a błędy odczytać za pomocą mignięć diody podłączonej odpowiednio do złącza serwisowego.
Pozdrawiam

Cytat:
2008-11-19 12:51:36, nowypn pisze:
Witam Z tego co się orientuję to możesz tylko wprowadzić komputer w stan samodiagnozy a błędy odczytać za pomocą mignięć diody podłączonej odpowiednio do złącza serwisowego. Pozdrawiam

przeca gniazdo diagnostyczne służy do podłącznienia i sprawdzenia błędów, bez względu, czy zrobisz to diodą, czy podłączysz kompa w serwisie....ale jak to jest w 1,4...to nie wiem dokładnie

Może trochę inaczej - ja piszę o gnieździe 3-pinowym pod maską na lewym nadkolu a tam tylko diodą się sprawdza z tego co wiem choć gdybym się mylił to proszę o sprostowanie.

Cytat:
2008-11-19 13:40:35, nowypn pisze:
Może trochę inaczej - ja piszę o gnieździe 3-pinowym pod maską na lewym nadkolu a tam tylko diodą się sprawdza z tego co wiem choć gdybym się mylił to proszę o sprostowanie.

Jest mozliwosc podpiecia pod kompa, kolezka byl w LBN to placil 150zl za diagnoze.

Ciekawe jak podłączysz samochod ktory nie ma obd2 pod kompa, musi byc 6 czy 7 pinowa kostka do tego i wejscie ktore znajduje sie po prawej strone(strona pasażera) na dole taka zaślepka w krztałcie trapeza, ale takie cos mialy mk7

Cytat:
2008-11-19 12:07:58, toczka79 pisze:
Witam.Małe pytanko. Czy można podłączyc pod komputer forda 1,4 z 1992 roku???

spoko pod PC w domu

Cytat:
2008-11-19 20:47:35, Dany20 pisze:
Ciekawe jak podłączysz samochod ktory nie ma obd2 pod kompa, musi byc 6 czy 7 pinowa kostka do tego i wejscie ktore znajduje sie po prawej strone(strona pasażera) na dole taka zaślepka w krztałcie trapeza, ale takie cos mialy mk7

No tak Ty zjadles wszystkie rozumy i znasz kazdy sprzet jak i co sie da i co nie,
Ja sie kiedys pytalem goscia ktory robi diagnostyke u mnie, mowil ze on tego nie ma, i duzo osob tego nie robi ale sie da, ale mowie ze kolezka w Lublinie robil diagnostyke, silnik po przekladce 1.6 16V 94r.
Ja sie az tak na tym nie znam wiec nie wnikam, ale Ty zapewne rowniez wiekszosc na ten temat wiesz z neta czy uslyszales, wiec nie wmawiaj czegos czego do konca nie wiesz.
No chyba ze sie tym zajmujesz na codzien wiec zwracam honor

Jestem mechanikiem samochodowym tak dla sprostowania

Cytat:
2008-11-19 21:43:33, Dany20 pisze:

a to i tak pojęcie wzgledne,

Cytat:
2008-11-19 21:43:33, Dany20 pisze:

A ja od 7 lat w tym 3 nauki juz mam mechanike,blacharke i lakiernictwo, i co z tego skoro i tak wszystkiego nie wiem, do konkretnej wiedzy i tak potrzeba cale zycie nauki, wiekszosc na tym forum ma jakies wieksze lub mniejsze pojecie o autach ale nadal nikt wszystkiego nie wie
A o elektronice tym bardziej jedynie z doswiadczen czy z czegos co sie dowiedzialem, wiec takie opinie to wiesz.

To jak powiem ze znam sie na wszystkim bo jestem tym czy tym to znaczy ze tak jest czy ze ja tak mowie?

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2008-11-19 22:21:36 ]

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2008-11-19 22:21:59 ]

Dobra koniec tematu bo piszemy nie na temat, nie ten wątek

Cytat:
2008-11-19 12:07:58, toczka79 pisze:
Witam.Małe pytanko. Czy można podłączyc pod komputer forda 1,4 z 1992 roku???

Jest taka możliwość, o ile silnik nie jest zasilany gaźnikiem.
Komputer diagnostyczny Bosch'a posiada taką opcję, odczytuje sygnał błyskowy podając numer i opis błędu.

[ wiadomość edytowana przez: Miro dnia 2008-11-20 07:21:55 ]