| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-08-03 22:42:31 Z powodu troche nudow na forum (malo postow, no ale w koncu Espera prawie sie nie psuja wiec da sie to zrozumiec ;P Ja moj najdziwniejszy wypadek zaliczylem nie w samochodzie (choc o tym dalej) a na rowerze... zderzylem sie z limuzyna. (wina kierowcy limuzyny). Z samochodu wyskoczyl kierowca, koles z 0,5 litra w rece i ... panstwo mlodzi spieszacy sie na slub limuzyna nie miala ZADNYCH uszkodzen bo uderzylem w zderzak przednim kolem i jakos tak dziwnie rower sie odbil (niestety Cala sytuacja zdarzyla sie na 100m przed kosciolem 2gie zdarzenie... jadac do rzeszowa z dziadkiem za kierownica ok 4 rano... dziadek jednak usnal (przyspal)... mimo wypicia kawy. stalo sie to na prostej drodze, jechalismy hyundaiem pony hatback (nie pamietam jaki model, GLX to chyba jest)... przed nami jechal ciagnik taki bez kabiny (same siodelko) z przyczepa i z tej przyczepy dluga rura... jechal tak pol po poboczu, pol po drodze. no i jak dziadek usnal to jechal tak 40tka na ta rure prosto... 5m przed babcia zaczela krzyczec... dziadek sie przebudzil i pomylil gaz z hamulcem ... do wymiany caly blotnik i do zrobienia przod (byla normalna dziura nic wiecej dziwnego nie mialem... i nie chce miec |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-08-04 13:48:22
Mozesz sie ze mnie smiac, ale kiedys jezdzilem na slickach w zime (na rowerze oczywiscie). Smiechu bylo co nie miara (co zakret gleba, bardziej utalentowani glebowali nawet na sniegu na prostej drodze
Niestety nie moge Cie pobic. Ja maksymalnie pedzilem 57km/h. Mam przekladnie typu 1-1--3-7 tak wiec przy predkosci 45-50km/h zaczyna brakowac mi wyzszych przerzutek... A w poblizu nie mam zadnej dobrej drogi z odpowiednim nachyleniem gdzie bez problemu mozna sie rozpedzic do 60-70km/h. Jesli juz takowa jest to z dziurami, a mnie slalom przy takiej predkosci na slickach sie nie marzy... Z rekordami wiec musze poczekac na jakis wyjazd do miejsca bardziej cywilizowanego (u mnie jak juz gdzies jest "dobry asfalt" to na plaskiej drodze |