Patent na lampy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co sądzicie o tym pomyśle

Działa

Dla przykładu, poszukaj tematu "Katowicka masakra śrubokrętem" - czy jakoś tak

W identyczny sposób Darek 1000-500-100-900 dopieścił swoje lampy porysowane dość mocno śrubokrętem
Było opisywane

Ja też tak robiłem, dużo roboty... Ale efekty były

Działa. W złomgunie robiłem na jednej oryginalnej lampie (druga poległa na kwietniku) Niestety chcąc to wykonać ręcznie to idzie się na śmierć zamęczyć.

Wiertarka i polerować, ręcznie masakra

Cytat:
2008-11-24 07:35:55, piotr_ek pisze:
Działa. W złomgunie robiłem na jednej oryginalnej lampie (druga poległa na kwietniku)

Czyżby pierwszy zimowy dzwon złomguny

Cytat:
2008-11-24 17:40:02, krzychu_ch pisze:
Czyżby pierwszy zimowy dzwon złomguny

Spoko... złomguna śnieg w tej zimy to tylko na swym dachu i masce póki co widzi. Jeszcze po nim nie miała okazji jeździć. Poprostu poprzedni właściciel puknął w kwietnik centralnie prawym reflektorem i go wymienił toteż złomguna miała jeden reflektor błyszczący, a drugi matowy. Miałem też jedną tylną lampę pękniętą, ale ją wymieniłem (cała zakurzona już wewnątrz była) po roku szukania w dobrej cenie.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-11-24 18:22:17 ]

efekt jest i to znaczący. Ale tak jak piszą koledzy ręcznie nie ma szans. Wiertarka i naprzód

siemanko. jeżeli chodzi o polerowanie w ten sposób to robimy też od wewnętrznej strony czy tylko na zewnątrz wystarczy, bo rozklejenie reflektora na 2 części aby się w pełni do środka dostać jest problematyczne i niebezpieczne - dla reflektorów oczywiście

Cytat:
2009-08-23 17:07:50, dvirus pisze:
...jeżeli chodzi o polerowanie w ten sposób to robimy też od wewnętrznej strony czy tylko na zewnątrz wystarczy, bo rozklejenie reflektora na 2 części aby się w pełni do środka dostać jest problematyczne i niebezpieczne ..

"Szybę" reflektora - polerujemy tylko na zewnątrz

Rozklejenie reflektora nie jest w żadnym razie ani problematyczne ani niebezpieczne...może jedynie ...dość trudne

Musisz ocenić stan luster wewnątrz- jeśli są w dobrym stanie (nie schodzi "chrom". nie są przegrzane itp itd) ...oprócz polerki zewn. nic nie trzeba robić.
Jeśli są tylko zakurzone...woda destylowana, płyn do mycia naczyń na dodatkowe płukanko ..
Jeśli dolega im coś więcej....nie ma sensu nawet dotykać!...100zł piekny nowiutki reflektorek na allegro - bardzo polecam to rozwiązanie

Cytat:
2009-08-23 18:58:49, bogdan1 pisze:
"Szybę" reflektora - polerujemy tylko na zewnątrz Rozklejenie reflektora nie jest w żadnym razie ani problematyczne ani niebezpieczne...może jedynie ...dość trudne Musisz ocenić stan luster wewnątrz- jeśli są w dobrym stanie (nie schodzi "chrom". nie są przegrzane itp itd) ...oprócz polerki zewn. nic nie trzeba robić. Jeśli są tylko zakurzone...woda destylowana, płyn do mycia naczyń na dodatkowe płukanko .. Jeśli dolega im coś więcej....nie ma sensu nawet dotykać!...100zł piekny nowiutki reflektorek na allegro - bardzo polecam to rozwiązanie

Ja swoje polerowałem od srodka... brudne były. A rozklejenie reflektora nie jest ani trudne ani problematyczne.
A w saab'inie to juz marzenie... wogóle nie klejone szkło tylko osadzone na uszczelce