MotoNews.pl
12Gdzie jest przekaźnik wycieraczek (222992/45)

Gdzie jest przekaźnik wycieraczek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przeszukałem forum i przeczytałem, że przekaźnik do wycieraczek jest w skrzynce bezpieczników i jest czerwony, czyli muszę rozkręcić najpierw skrzynkę bezpieczników?

logika tak mówi...ale mozesz też np zdjąć zderzak i wydech...choć nie sądzę, by to pomogło...
Sorki, taki żarcik

Dziękuję Surec! Dopiero się uczę jak mi coś nawali, a na szczęście nawala nie często

Jak odkręcisz plastik pod kierownicą zasłaniający bezpieczniki to zobaczysz skrzynkęw całości odepnij a przekaźnik jest w miejscu R2

a ja sie podlacze do tematu. jak mi przerywa tylna wycieraczka to moze byc wina przekaznika? jesli tak to gdzie on sie znajduje? w skrzynce czy w zespolonym? (tam jest jakis czarny czy to moze byc ten?

Cytat:
2008-11-21 06:55:33, groobyg2 pisze:
a ja sie podlacze do tematu. jak mi przerywa tylna wycieraczka to moze byc wina przekaznika? jesli tak to gdzie on sie znajduje? w skrzynce czy w zespolonym? (tam jest jakis czarny czy to moze byc ten?

jak przerywa, to często jest przyczyną brak styku na stykach pomiędzy klapą i progiem bagaznika, a najczęściej brakuje masy na klapie. poprowadż dodatkowy kablek i jak ręką odjął..

Cytat:
2008-11-21 07:00:32, surec pisze:
jak przerywa, to często jest przyczyną brak styku na stykach pomiędzy klapą i progiem bagaznika, a najczęściej brakuje masy na klapie. poprowadż dodatkowy kablek i jak ręką odjął..

ale czy wtedy tez nie migala lampka od podswietlenia tablicy rejestracyjnej? bo jest tak, ze wlacze wycieraczke tylna i pojdzie z 20 cm, wyl. i wl spowrotem to dalej tak idzie i tak dlugo az dojdzie do konca trzeba powtarzac.

Cytat:
2008-11-21 11:21:13, groobyg2 pisze:
ale czy wtedy tez nie migala lampka od podswietlenia tablicy rejestracyjnej? bo jest tak, ze wlacze wycieraczke tylna i pojdzie z 20 cm, wyl. i wl spowrotem to dalej tak idzie i tak dlugo az dojdzie do konca trzeba powtarzac.

to może sprawdż czy miga...?
to może masz awarię w przełączniku zespolonym...