Żółte Reflektory/żarówki w 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Widziałem gdzieś kiedyś na zdjęciach 125p z żółtymi reflektorami (seryjnymi, nie halogenami). Było coś takiego produkowane, czy to jakaś samoróba??

Może ktoś wie gdzie kupić żółte H4 (bo 125p ma chyba H4, tak??)?? Ma ktoś założone takie żarówki?? Ewentualnie jakieś foto, jak to świeci.

Żółte żarówki to można kupić w każdym sklepie motoryzacyjnym.
Kiedyś z Tatą robiliśmy test która lepiej świeci, żółta czy biała, i wyszło że biała. Test był wykonany na Poldku, ale nie Borewiczu.

Cytat:
2008-11-21 08:46:20, marcin_SCS pisze:
(bo 125p ma chyba H4, tak??)??

I tak i nie.

A żółtych to H4 chyba raczej nie ma tylko R2.

Cytat:
2008-11-21 10:32:01, kylo125 pisze:
I tak i nie. A żółtych to H4 chyba raczej nie ma tylko R2.

zgadza się... ale są takie śmiszne bańki na żarówki co to imitują żółte swiatło... wtedy można wrzucić nawet h4...

Nie znam się na żarówkach. To do 125p pasuje H4 czy R2 czy to ma takie same gwinty?? To przypasuje??

http://www.allegro.pl/item483737030_zarowki_zolte_selektywne.html

Cytat:
2008-11-21 12:46:28, marcin_SCS pisze:
Nie znam się na żarówkach. To do 125p pasuje H4 czy R2 czy to ma takie same gwinty?? To przypasuje?? http://www.allegro.pl/item483737030_zarowki_zolte_selektywne.html

żarówki nie mają gwintów tylko gniazda. musisz obadać gniazda w elemencie optycznym co tam masz. Ale jak masz na stare żarówki r2 z jednym pazurkiem to są takie żarówki h4 z wejściem r2 - ja na takich śmigam własnie...

Akurat tych nie kupuj bo ja zamierzam.

Cytat:
2008-11-21 13:35:59, kylo125 pisze:
Akurat tych nie kupuj bo ja zamierzam.

Czyli pasują

Cytat:
2008-11-21 15:18:44, marcin_SCS pisze:
Czyli pasują

to zalezy - sa fiaty na r2 ale sa tez na h4

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-11-21 15:23:47 ]

Cytat:
2008-11-21 15:23:34, jaqo pisze:
to zalezy - sa fiaty na r2 ale sa tez na h4 [ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-11-21 15:23:47 ]

ewentualnie wymiana elementu optycznego na h4 2x 25 PLN i z bani

A da się znaleźć żółte H4??

ciezko. Sa zolte szklane banki nakladki na h4 ale tez ciezko znalezc. Faktem jest jednak ze ostatnio widuje coraz wiecej nowych fur na zoltych h4 wiec cos dorwac sie da

Cytat:
2008-11-21 15:18:44, marcin_SCS pisze:
Czyli pasują

Do mojego pasują a do twojego nie.

Sa zolte H4 ja widzialem firma PHILIPS jak spojrzysz na banke to ma taka niebieska poswiate jak przylozysz do czegos co swieci np: latarka to banka jest zolta no i oczywiscie po przylozeniu napiecia swieci na zolto zadko spotykane w przezroczystych pudeleczkach ja mam takie H1 takze szukaj pozdro.

Rozglądałem się niedawno za żółtymi H4 do mojej Renówki i czytałem kiepskie opinie na temat żółtych Philipsów. Mają niebieską poświatę i nie wyglądają tak fajnie jak np. żarówki montowane w starych francuskich autach. W końcu o wygląd tu raczej chodzi, a nie o to co lepiej świeci.
Żółte H4 są też popularne np. w Stanach do japońskich aut JDM style, trzeba by na ebayu poszukać.

Cytat:
2008-11-21 10:23:54, Marcinosik pisze:
Żółte żarówki to można kupić w każdym sklepie motoryzacyjnym.

Przeleję Ci kasę, nawet z nadwyżką, kup mi i wyślij, ok? Ja nie znalazłem żółtych, choć szukam już dość długo
Pozdr!

PS: Bardzo ładną, soczystą żółtą barwę świateł widziałem ostatnio w litewskim TIRze, ale miał reflektory soczewkowe, więc nie wiem jakie tam były żarówki... Na pewno nie R2, więc na pewno można kupić "nowoczesne" żółte żarówy... tylko gdzie?
Żółte Philipsy rzeczywiście są kiepskie, nie świecą czysto na żółto, tylko z bladoniebieską "trupią" poświatą...

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2008-11-22 19:03:54 ]

nie lepiej kupic na allegro??

MacTB jak będę w swoim sklepie motoryzacyjnym to się zapytam o nie. Facet ma dużo towaru może i to ma. Sklep jest na ulicy Winnickiej w warszawie, ochota. wjazd jest albo od Banacha albo od grójeckiej koło kina ochota.

Dzięki, chodzi o H4

Witam mam do sprzedania pare kompletow zoltych zarowek h4 r2
http://allegro.pl/item514728290_zolte_zarowki_h4_rarytas.html