DodgeCaravan 3.0 Bingo ustawienia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W silniku 3.0 mam założone Bingo M(tak kupiłem),ale zamiast krokowca jest śruba.Chciałem założyć krokowca,więc postanowiłem sprawdzić ustawienia centralki BINGO.Znalazłem problem z odczytem lambda, tz. przy jałowych obrotach silnika sonda pokazuje że pracuje,ale po zwiększeniu obrotów sygnał zanika.Z uwagi na taki obrót sprawy nie mogę założyć kroka.
Mam jeszcze pytanie co do rodzaju sondy w tym silniku-jaka jest? Przy samoadaptacji wyszło że 0-1 V.W tym silniku są dwie sondy,przed i za katem,pod którą powinien być podpięty komputer BINGO ?
Może ktoś ma jakieś sugestie co do ustawień ? Co można zrobić i czy się da przy tym komputerze założyć sil. krokowy ?
Pozdrawiam

podłacza się do tej przed katem.

Mistrzu, bierzesz się za gaz, a pojęcia nie masz za grosz.

Zostaw sondę w spokoju, załuż odpowiednio wydajny parownik i wyreguluj dopiero wtedy. Z opisu wynika, że powyżej wolnych obrotów masz bardzo ubogo. Samochód mół i pali jak smok?

Witam
omegolot kolega z wawy sie pyta o podpiecie sondy . to pierwsze ale nie wiadomo czy moze ma za dużą srednice mixera. przytkany dolot gazu do reduktora, czy właściwie sygnal ze sondy w ogole zanika czy pracuje na ubogiej mieszance. myslę,ze poda te dane a nie z góry mowić ,zeby dał się z tym spokój. niejednokrotnie miałem do czynienia gdzie właściciele auta więcej potrafili niz montażyści.

Cytat:
2008-11-24 17:43:29, omegolotC30NE pisze:
Mistrzu, bierzesz się za gaz, a pojęcia nie masz za grosz. Zostaw sondę w spokoju, załuż odpowiednio wydajny parownik i wyreguluj dopiero wtedy. Z opisu wynika, że powyżej wolnych obrotów masz bardzo ubogo. Samochód mół i pali jak smok?

Sygnał nie zanika tylko jest 0 przy wyższych obrotach(uboga mieszanka) ,dolot nie jest przytkany,mikser jest odpowiedni.
Cz sonda 0-1V jest poprawnie wpisana w BINGO , jaki typ TPS jest w tym silniku ? A co do sondy to nie mam zamiaru jej ruszać ,tylko chcę sprawdzić czy została poprawnie wpięta do instalacji BINGO, i czy jest możliwe żeby Komputer do monowtrysku(bez emul.wtryskiwaczy),mógł poprawnie pracować przy silniku wielowtrysk.

[ wiadomość edytowana przez: rudiszubert dnia 2008-11-25 12:30:56 ]

ale omegolot sie pytał jaki jest reduktor? może tutaj jest też pies pogrzebany.

Cytat:
2008-11-25 12:26:09, rudiszubert pisze:
Sygnał nie zanika tylko jest 0 przy wyższych obrotach(uboga mieszanka) ,dolot nie jest przytkany,mikser jest odpowiedni. Cz sonda 0-1V jest poprawnie wpisana w BINGO , jaki typ TPS jest w tym silniku ? A co do sondy to nie mam zamiaru jej ruszać ,tylko chcę sprawdzić czy została poprawnie wpięta do instalacji BINGO, i czy jest możliwe żeby Komputer do monowtrysku(bez emul.wtryskiwaczy),mógł poprawnie pracować przy silniku wielowtrysk. [ wiadomość edytowana przez: rudiszubert dnia 2008-11-25 12:30:56 ]

Reduktor BRC AT90 E

Tak tylko,że jest kilka rodzajow tych reduktorów zależnie od ich mocy.

Cytat:
2008-11-25 15:37:48, rudiszubert pisze:
Reduktor BRC AT90 E

Zwracam honor.