[S] FSO Polonez Caro 1,5 GLE 1994 (lpg, hak, zimówki)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, sprzedam poldka caro na szerokim moście:
pierwsza rejestracja 21.12.1994
przebieg 121000km
silnik 1500ccm + lpg
hak sprawny wbity w dowód
koła letnie: fulda diadem dirgo 185/70R13 4sztuki z 2004roku, stan bieżnika bdb - ponad połowa,
opony zimowe 5 sztuk: 3x kormoran snowpro i 2x kormoran winter - na wszystkich bieżnik prawie jak nowy,
oc do 21.01.2009
przegląd do 09.01.2009
blokada skrzyni biegów z kompletem dokumentów i kluczy
radio
nowe/niedawno robione: mikroprocesor odpowiedzialny za kierunkowskazy i wycieraczki (nowy, paragon, gwarancja), nowy zacisk hamulcowy prawy tył, przewód hamulcowy sztywny+elastyczny tył i płyn hamulcowy, rok temu tłumiki, płyn chłodniczy, świece w maju.
bezwypadkowy: auto nie miało żanych większych zauważalnych wypadków, gdyby nie ruda to byłoby w stanie -bdb. blachy oryginalne, z oryginalnym lakierem, szyby wszystkie oryginalne oznakowane (tylna ma w większości uszkodzone ogrzewanie), oznakowano także reflektory i przednie kierunki oraz tylne lampy (lewa tylna była wymieniona), stan blacharki: drzwi poniżej listwy do roboty, są tylko podmalowane, błotniki przednie też poniżej listwy, błotniki tylne: lewy: mała dziurka na nadkolu, korozja przy szybce, wlewei paliwa i dachu, prawy to półokrągłe nadkole , szybka i przy rynience. raczej przydało by się je zrobić w całości. rynienki na dachu także zaatakowała ruda, chyba ktoś kiedyś porysował je bagażnikiem i nie zakonserwował w porę, ogólnie - tragedii nie ma. pas przedni, maska klapa, pas tylny ok.
halogeny sprawne, hlapacze tył, dywaniki gumowe fso, pokrowce futrzaki prane ze 3 miesiące temu sa czyste i zadbane, wnętrze ok, ogrzewanie sprawne, elektryka ok,
jak jest zimny pali i na lpg i na benie, ale jak się nagrzeje i go zgaszę czasem ma problem odrazu odpalić na lpg, więc go przełączam na bene i wtedy już ok, albo odczekam kilka minut i już wtedy pali na lpg.
przy ostrym hamowaniu ściąga trochę w lewo, ale przy normalnej jeździe ok, włożyłem niedawno nowe klocki z przodu ale są lipne i strasznie piszczą, może zresztą to ich wina, że ściąga bo wcześniej nie było problemu.
Ja jeżdżę nim od 2 maja codziennie ok 40km (dojeżdżam do krakowa do pracy), od kupna zrobiłem 10kkm i zepsuł się 2 razy- raz to pękł przewód sztywny hamulcowy z tyłu a raz ostatnio przestały działać kierunki więc wymieniłem mikroprocesor i jest ok. byłem nim nawet na wakacjach na słowacji w 4 osoby załadowanym na maxa i dawał radę.
opis szczery, bez ściemy. nówka sztuka już z niego nie będzie, ale jeśli ktoś szuka taniego dupowozu i może mu poświęcić kilka godzin w sobotni grudniowy wieczór w garażu, to będzie jeszcze długo nim jeździł.
Auto potrzebuję do mikołajek, wtedy przeprowadzam się do krakowa i nie będzie już mi potrzebny.
cena 900pln ze wspomnianymi zimówkami (najprawdopodobniej te zimówki jutro trafią na poldka, więc letnie będą w bagażniku przy odbiorze wozu).
kontakt na emaila fso1500bibice@wp.pl lub kom 507465195, tylko prosze popołudniami bo pracuję na nocki i potem odsypiam średnio do 15..

Wiecej fotek na emaila.

Pozdrawiam i zapraszam
k1cyprys - lech

Aha, dziś ubrałem mu zimówki, więc mogę sprzedać poloneza bez letnich opon za 800pln.

[ wiadomość edytowana przez: k1cyprys dnia 2008-11-24 14:50:22 ]

Po zmianie opon na zimowe auto przestało ściągać przy hamowaniu - przyczyną okazało się prawdopodobnie nierówne ciśnienie w przednich kołach...

Do auta dorzucam kierownicę RAID ze sprawnym klaksonem, miałem ją w nim zamontować ale już nie zdążyłem... foto poniżej:

sprzedano, można zamknąć. dzięki