Problem z alarmem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z alarmem w Moim espero. Zainstalowany jest alarm A20 firmy Quasar.Problem polega na tym że w momencie przekręcenia kluczyka na zapłon zamyka sie centralny zamek. Z kolei kiedy zgaszę samochód centralny otwiera samochód jest to bardzo denerwujące a na dodatek przez to nie zawsze działa mi zamykanie przednich drzwi kierowcy. Jezeli jest mi ktos w stanie pomoc dzikeuje za pomoc.

Wg mnie to nie jest problem, to po prostu taka funkcja alarmu, chyba.

Mam inny alarm i mam to samo. Nie pozostaje Ci nic innego jak się przyzwyczaić... Podłaczony jest pod stacyjkę. Jak odłączysz kabelek to alarm po rozkodowaniu po 15 sekundach sam się zakoduje, czy z Tobą w środku na odpalonym silniku, czy bez Ciebie i przy zgaszonym. Tak jest u mnie. Walcze z tym ciągle ale nic nie wymyśliłem.

Załącz zapłon po 1-szym mignięciu LED.
W celu wybrania funkcji należy wyłączyć zapłon, ilość sygnałów syreny informuje o numerze kolejnej funkcji, wejście do
funkcji realizowane jest przez załączenie zapłonu po sygnalizacji syreną numeru funkcji. Zmiana ustawienia wybranej funkcji
realizowana jest przez naciśnięcie przycisku (1) pilota z potwierdzeniem zmiany parametru sygnałami syreny wg. tabeli.
Wyłączenie zapłonu powoduje zapisanie stanu wybranej funkcji i przejście do następnej funkcji z sygnalizacją jej numeru
odpowiednią ilością sygnałów syreny.
Za zamykanie odpowiada funkcja F3.
Pobierz sobie instrukcję montarzu i tam jest wszystko. Strona www.quasarelectronics.pl/?co=files

poszukaj schematu i opisu funkcji konkretnie tego modelu albo przynajmniej bardzo podobnego, to prawdopodobnie jest wyłączalna funkcja komfort(jak dla kogo ) no ale powinno się dać ją wyłączyć.

Super wielkie dzięki za pomoc biorę sie za ściąganie instrukcji obsługi

u mnie działą to tak, że przy włączonym zapłonie wciskam guzik na pilocie i zamykam drzwi - funkcja aut. zamykania działą. jeśli wcisnęguzik otwierania - zostaje ona wyłączona. Generalnie funkcja ta daje pewne bezpieczeństwo, ale bardzo przy tym irytuje

niestety problem pozostał. ściągnałem instrukcje do tego alarmu. zamykanie drzwi to niby funkcja dodatkowa, niestety mimo licznych prób nie moge tego wyłaczyc. jezeli juz cos zrobie to alarm działa ale nie działa centralny zamek. znowu gdy działa zamykanie przy zaplonie bez problemu auto sie zamyka. nie da się jakoś tego inaczej obejsc??

Cytat:
2008-11-24 21:27:16, devil_sc pisze:
niestety problem pozostał. ściągnałem instrukcje do tego alarmu. zamykanie drzwi to niby funkcja dodatkowa, niestety mimo licznych prób nie moge tego wyłaczyc. jezeli juz cos zrobie to alarm działa ale nie działa centralny zamek. znowu gdy działa zamykanie przy zaplonie bez problemu auto sie zamyka. nie da się jakoś tego inaczej obejsc??

Pewnie coś źle robisz.

Tak jak moi przedmówcy już powiedzieli jest to funkcja którą zawsze mozna wylaczyc. W róznych alarmach w różny sposób. Najprostszym sposobem jesli nie ma instrukcji to odlaczyc plusa po przekreceniu kluczyka do zaplonu. Wtedy samochod poprostu niebedzie wiedzial czy przekreczyles kluczyk czy nie.