Szarpanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Z gory przepraszam za niezbyt fachowe nazewnictwo ale malo sie na tym wszystkim znam
Mam sekwencyjna instalacje gazowa i starego Kia Clarusa z 96 roku. Moj problem polega na tym, ze jak obroty spadaja tak do okolo 1500 i chce dodac gazu to zaczyna mi szrpac samochodem. Wiecie moze jaka jest przyczyna
Dzisiaj bylam na przegladzie po 30 tys km, wymienilam jakis filterek i niby facet cos tak ustawial w komputerze ale problem dalej jest a co lepsze samochod nawet zgasl dzisiaj na krzyzowce

problem może być w inst. wysokiego napięcia lub w luzach zaworowych lub jedno i drugie. raqdzę to sprawdzić.

Cytat:
2008-11-24 18:23:34, GOCHA28 pisze:
Witam Z gory przepraszam za niezbyt fachowe nazewnictwo ale malo sie na tym wszystkim znam Mam sekwencyjna instalacje gazowa i starego Kia Clarusa z 96 roku. Moj problem polega na tym, ze jak obroty spadaja tak do okolo 1500 i chce dodac gazu to zaczyna mi szrpac samochodem. Wiecie moze jaka jest przyczyna Dzisiaj bylam na przegladzie po 30 tys km, wymienilam jakis filterek i niby facet cos tak ustawial w komputerze ale problem dalej jest a co lepsze samochod nawet zgasl dzisiaj na krzyzowce

a swiece tez moga miec znaczenie ?

w pierwszej kolejności.

Cytat:
2008-11-25 15:05:25, GOCHA28 pisze:
a swiece tez moga miec znaczenie ?

dzieki, pomoglo