MotoNews.pl

Zamrozone drzwi, uszczelki dachowe - przeciwdzialanie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wyzej... jakie macie sposoby aby tego uniknac??? Przez ostatnie 2 dni odrywam drzwi sila :|

sztyfty silikonowe - podejrzewam, ze na każdej stacji dostaniesz coś w tym stylu

Nasmaruj uszczelki słoniną

A tak serio to i ja się dołączam do pytania.

wazelina

Dzisiaj walczyłem ostro z tym dziadostwem, auto wyglądało jak kostka lodu

Ja kupuje sprej silikonowy. Trzeba porządnie wysuszyć to uszczelkę i ją konkretnie spryskać. Pomaga na jakiś czas.
Lepszym sposobem myślę, że jest posmarowanie tego wazeliną .

ja dzis zakupilam 2 tubki wazeliny technicznej

Dokładnie tak. Wazelina. Ja co roku smaruję wszystkie uszczelki wazeliną i zawsze się otwierają. Jak jest naprawdę siarczysty mróz to czuć ze są tylko lekko złapane ale i tak się otwierają bezproblemowo. A do zamków najlepiej olej wazelinowy cena to 5 zł za 200 ml.

Gliceryna (apteka), tak samo dobra jak wazelina, a uszczelki tak nie łapią brudu jak po wazelinie.

Tesco-preparat do uszczelek-6,99-wczoraj kupiłem
Rano miałem przymarznięte drzwi i ledwo co otworzyłem, wieczorem spryskałem tym tanim preparatem z Tesco i dzisiaj rano otworzyłem bez najmniejszych problemów
Raz na tydzień spryskam i mam luz, opakowanie powinno wystarczyć na zime

PS. To nie jest reklama

Ja zawsze stosuję spray z silikonem - do dostania na każdej stacji nigdy nie miałam problemów z oderwaniem drzwi dobra rada - nie upaprać sobie tym szyb

Cytat:
2008-11-24 21:48:51, Kleszczak pisze:
wazelina

no właśnie ja w piatek nasmarowałem dokładnie uszczelki wazelina i w niedzielę lipa siła musiała być zastosowana

w ubiegłym roku miałem spray w silikonie i było super w tym roku niestety nie klupiłem postawiłem na wazeline techniczną bezbarwną i lipa. więc czeka mnie zakup silikonu w sprayu

[ wiadomość edytowana przez: Lightjay69 dnia 2008-11-24 22:35:12 ]

Cytat:
2008-11-24 22:30:01, Paja pisze:
Ja zawsze stosuję spray z silikonem - do dostania na każdej stacji nigdy nie miałam problemów z oderwaniem drzwi dobra rada - nie upaprać sobie tym szyb

Szyby to pikuś w porównaniu z upapraniem plastików w aucie.

Ps. Z tą siłą to uważajcie, żeby Wam klamka w ręce nie została. Jak kiedyś złapałem stopa w zimie, to facio właśnie kazał mi szarpnąć za klamkę i została w mojej ręce, ale i tak mnie za free podwiózł .

[ wiadomość edytowana przez: deathrider_85 dnia 2008-11-24 22:36:29 ]

Witam
Podepne sie Mój sposob prosty bardzo krem nivea piekny krem nie tylko do raczek i buzi każdy kto ma kobiete w domu ma i krem nivea pozdrówka

ja tam psikam plakiem i jest git

ja psiknalem odmrazaczem do zamkow na uszczelki i tez sie dobrze otwieraja musialem to wyprobowac bo nie moglem otworzyc drzwi gdy z rana chcialem wsiasc do autka po pracy. plak tez dobra sprawa.

Cytat:
Lightjay69
Wysłany: 2008-11-24 22:32:46

Cytat:

2008-11-24 21:48:51, Kleszczak pisze:
wazelina

no właśnie ja w piatek nasmarowałem dokładnie uszczelki wazelina i w niedzielę lipa siła musiała być zastosowana

w ubiegłym roku miałem spray w silikonie i było super w tym roku niestety nie klupiłem postawiłem na wazeline techniczną bezbarwną i lipa. więc czeka mnie zakup silikonu w sprayu

[ wiadomość edytowana przez: Lightjay69 dnia 2008-11-24 22:35:12 ]

Kleszcza nie słuchaj on do wazeliny jest przyzdyczajony (no Offecnse, Kleszcz) Ale Allcia! Ciebie nie podejżewałem

i już konieć off topicu, Ja co rok silikon w spayu i szyba mi sie nie łamie, bo ja nie mam ramek

Cytat:
2008-11-25 23:28:46, Cetek71 pisze:
Kleszcza nie słuchaj on do wazeliny jest przyzdyczajony (no Offecnse, Kleszcz) Ale Allcia! Ciebie nie podejżewałem

[OT]Wielu rzeczy o mnie nie wiesz [/OT]

a ja polecam po myciu samochodu wytrzec go do sucha, wytrzec progi i uszczelki Wtedy nie trzeba zadnych sprayów i "prepartów poślizgowych"

Albo jakiś preparat z silikonem,albo olej rycynowy z apteki i wetrzeć w uszczelki.Koszt 3-4zł. a olej wystarczy na dwa auta.

[ wiadomość edytowana przez: danek7902 dnia 2008-11-25 23:45:46 ]