Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2008-11-26 15:10:04 w poniedziałek rano odpaliłem auto... wsiadłem grzecznie pojechałem do sklepu w trakcie jazdy ktoś zachlapał mi szybę więc po dźwigni od spryskiwaczy a tu kuku jeden działa od strony pasażera a ten od strony kierowcy tylko cieknie po masce... ale dobra zniosłem to dzielnie dojechałem do sklepu parkuje zaciągam ręczny a tu nic auto stwierdza ze jazda do tyłu jest szalenie zabawna i ucieka nie wiem co poszło wcześniej hamował do dupy a teraz w ogolę... ale cóż wrzuciłem jedynkę ażeby nie spotkał się z przystankiem autobusowym na dole górki i poszedłem do sklepu kupiłem co miałem wsiadam odpalam jadę i proszę widzę na jezdni debila wiec po hamulcach i znowu kuku abs się zaświecił na żółto mimo tego ze był w 100 % sprawny i nie zadziałał wiec przykobziłem na śliskim w krawężnik ściągając sobie oponę w nowatorski sposób.. no ale nic zdarza sie zima ślisko i takie tam duperele pojechałem sobie zatankować bo aż sie prosiło.. wlawszy 22 litry ruszyłem z ochota dalej w stronę Krakowa
by przy zjeździe z autostrady obok centrum konferencyjnego stwierdzić ze jakimś dziwnym cudem mimo spokojnej jazdy pali mi się rezerwa... wyszło wiec spalanie w okolicach 25 l / 100 km poczułem się jak właściciel nowego ferrari enzo problem w tym ze nie stać mnie na tankowanie co 150 kilometrów a tym bardziej na enzo chociaż sie przyznam mam breloczek z tym modelem ze stacji shella.. koniec wiec pierdolenia przechodzę do sedna potrzebuje pomocy jak to cholerstwo naprawić za każdą sugestię będę wdzięczny i dam krówkę ciągutkę jeśli diagnoza okaże się trafna |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2008-11-26 17:23:51
![]() |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-11-26 17:33:12 Tak ![]() Otwór ma ok. 15 cm średnicy ![]() Ja tak "naprawiłem" termistor odpowiedzialny za wskazania rezerwy ![]() |
![]() devil_sc White DeViL Sosnowiec (SO) | 2008-11-26 17:47:57 w poprzednim miałęm podobny problem z tą róznicą że momentami miałem spalanie ok 30l/100km. mam sprawdzonego fachowca, on naprawił usterkę i od tamtej pory az do wypadku wszystko było cacy ![]() ![]() |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2008-11-26 18:11:01
Krzysiu wygrałeś krówkę za linkę oraz pół krówki za przepustnice na spółkę z miśkiem wymiana linki 120 zł przepustnica się właśnie sama robi w garażu pod okiem kuzyna miłośnika przepuszczania kasy który wie o przepuszczaniu , przepustnicach , puszczalskich laskach w okolicy wszystko... spryskiwacze pudło odczepiłem cały wężyk wszystko z nim ok pusty w środku dysza to samo a poprawy nie widać ... czy pompka rozdziela ciśnienie osobno ? |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-11-26 18:38:00
Nie ![]() Od pompki idzie jeden wężyk i ten sam wężyk wchodzi do maski przy lewym zawiasie ![]() W masce dopiero jest założony trójnik który przepuszcza płyn na lewo i prawo ![]() |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-11-26 19:21:22
A w jaki sposób go naprawiłes? Mi nie swieci kontrolka |
pawlopwl gggg | 2008-11-27 09:51:00 tez bym się chętnie doweidział, bo mi tez nieświeci, a wskazówka spadła dość nisko, niechciałem bardziej bo sie bałem że w końcu braknie i zniszcze pompe paliwa |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2008-11-27 10:57:47 przepustnica jest ok wiec Krzysiu oraz misiek tracą swoje pół krówki ![]() ![]() |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-27 11:23:13
Czy oby ten twój kuzyn napewno dobrą przepustnicę sprawdzał?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2008-11-27 16:12:09
tak ![]() okazało się że .... awaria hamulca , wysokie zużycie i awaria abs były powiązane ! więc tak: rozszczelniony bak od dołu + zerwana lina ręcznego przy lewym tylnym + zerwany przewód oraz nowość zerwane mocowanie tłumika są winą spotkania z jakimś kawałkiem badyla wszystko już poza abs-em naprawione pozostał problem niskiego ciśnienia w spryskiwaczach dziś jeszcze sprawdzę czy nie zatkało się na rozdzielaczu |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-11-27 18:10:53 Najpierw standardowo nowy konektor zalutowany na kablu od masy czujnika i obsmarowanie go tawotem ![]() Okazało się że kontrolka dalej nie świeci ![]() Rozebrałem zegary i okazało się że akurat ta ścieżka od rezerwy jest pęknięta ![]() Ścieżka polutowana i nic ![]() Jako że nie chciało mi się spuszczać paliwa żeby tam zajrzeć do tego czujnika, to właśnie wyjąłem pompę ![]() Po oględzinach stwierdziłem że jest ok. więc go "ruszyłem" śrubokrętem zwierając jego styki ![]() Lekko się zaiskrzyło i zaczęło działać ![]() Działa do tej pory, jakieś 3 lata użytkowania esperaka ![]() |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-27 18:39:42
Jednak chcesz swoje pół krówki odzyskac ![]() ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-11-27 18:44:07
Dobrze, że nie robiłeś tego w zbiorniku pełnym paliwa bo pogrzebem zająłby się zakład wywabiający plamy z dywanu ![]() |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-11-27 20:11:12
na pełnym nic by sie nie stało ![]() bo do zapłonu tlen potrzebny ![]() zreszta silnik elektryczny iskrzacy mamy w baku i nic sie nie pali ![]() |