MotoNews.pl
5 Dziwne dźwięki wydech czy silnik??;/;/ (223470/45)

Dziwne dźwięki wydech czy silnik??;/;/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie jakis dziwny dzwiek sie wydobywa!!na odpalonym silniku jest ok ale jak dodam gazu to slychac wlasnie ten dziwny dzwiek to samo sie dzieje (czasami nie zawsze)w czasie jazdy jak zmienie bieg i dodam gazu albo jak nie zmieniam biegu i przyspieszam!!ten dzwiek to jakby jakis luzny metal by ocieral o inny element!!niewiem jak to wytlumaczyc ale jak ocieranie sie metalu o cos!!taki dziwny! w dodatku nie zawsze raz sie pojawi raz nie(w czasie jazdy) bo jak zrobie na luz i dodaje gaz to zawsze!!tutaj mam nagranie(slabe ale jest)moze sie przyda!
dzwiek
P.S. dodam ze tydzien temu w czwartek niebylo tego! nastepnego dnia w piatek sie pojawil delikatnie raz po raz a wczoraj jechalem do swarzedza i bylo strasznie slychac(dzwiek nagralem na postoju po powrocie)

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2008-11-28 14:22:42 ]

moim zdaniem skończyło się sprzęgło...ale trzebaby posłuchać dokładnie skąd i jaki dźwięk...

czasami z pod maski a czasami ''podemna'' fotelem kierowcy!! ale co ma sprzeglo w czasie jazdy ok ale jak stoje i mam na luzie i recznym i dodaje gazu to przeciez sprzegla nie uzywam??

Cytat:
2008-11-28 14:57:14, jocker9003 pisze:
... ale co ma sprzeglo w czasie jazdy ok ale jak stoje i mam na luzie i recznym i dodaje gazu to przeciez sprzegla nie uzywam??

może się samo używa

ma ktos jeszcze jakies pomysly co to moze być??

jak czasami spod maski albo pod Toba to moze to kot

siasiad jak kiedys odpalil auto, to slyszal pisk i widzial jak wylecial kot spot auta. Okazalo sie ze spal pod maska na silniku, bo mu tam bylo cieplo.

a tak na serio to sprawdz czy oslona termiczna nie ociera Ci o uklad wydechowy

U mnie to samo, taki metaliczny dzwięk. Znak że kat sie kończy

DZIEKI ZA POMOC!!POZDRAWIAM

a moze sie poluzowala ta oslona termiczna co jest na wydechem .. ja mialem cos podobnego u siebie i mi brzeczalo itd...

a u mnie sie oslona nad katalizatorem odczepila i jak puszczalem gaz to brzeczalo.

to to moze byc to bo wlasnie jak przygazuje to nic ale jak puszcze to momentalnie!dzieki za pomoc!!!POZDRAWIAM

Pozwole sobie odświerzyć wątek! sprawa jest taka że jeszcze tego nie robiłem bo zima mnie zastala i tak jakby sie uspokoiło!ale teraz znowu sie zaczelo!więc teraz pytanie jak to mozna naprawic?tak najlepiej i najskuteczniej??można to samemu zrobić?trzeba spawać bo niestety mam autko na gaz i nie bardzo pod fura spawac?pomóżcie coś!

Najpierw sprawdz sobie co dokladnie lub gdzie mniej wiecej, niech ktos gazuje a Ty słuchaj, mozliwe ze tez ta blacha na połaczeniu silnik skrzynia sie naderwała i brzeczy o kolo zamachowe.

czyli wtedy zostaje tylko spawanie??jak na gaz to chyba migomatem??

a sprawdziles juz czy to nie oslona termiczna??
bo jesli to by bylo to, to wystarczy ja przykrecic, ewentualnie zrobic takie listki z cienkiej blachy do docisniecia jej na wiekszej powierzchni niz na samych tych nakretkach

Cytat:
2009-02-10 15:06:22, jocker9003 pisze:
czyli wtedy zostaje tylko spawanie??jak na gaz to chyba migomatem??

możesz spawać proste jeśli tego auto wymaga nie ma różnicy czy auto jest na gaz czy też na paliwo obydwa paliwa są łatwo palne

Cytat:
możesz spawać proste jeśli tego auto wymaga nie ma różnicy czy auto jest na gaz czy też na paliwo obydwa paliwa są łatwo palne

no wiesz ostatnio u nas jednemu sie wybuchlo jak spawal pod autem...a mial wlasnie na gaz...

Cytat:
2009-02-10 21:54:48, jocker9003 pisze:
no wiesz ostatnio u nas jednemu sie wybuchlo jak spawal pod autem...a mial wlasnie na gaz...

Jesli sie nie ulatnia to nie wybuchnie, chyba ze spawasz blisko przewodow,zbiornika, ale najlepiej przed spawaniem zakrecic butle i wypalic resztke gazu z przewodow.

no wlasnie nasunelo mi sie teraz pytanie!czy jak zakrece to czy potem bede musial cos ustawiac?czy wszystko bedzie ok? jak sie zakreca??przy zbiorniku jest tzw. kurek?

Spokojnie.

Nie wiesz, co brzęczy, a już migomat chcesz odpalać.
Weź jakiegoś znajomego, wjedź na kanał i zobacz (posłuchaj) pod spodem, co hałasuje.
Może być dziura w tłumiku, obluzowana osłona termiczna albo coś równie banalnego, albo przeciwnie, jakaś totalna katastrofa (w co wątpię).