| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
el_pashchaco DAEWOO Nubira II Mikołów | 2008-11-30 08:59:28 Tak to juz jest ze jak ma sie cos spieprzyc to wtedy kiedy nie moze, ale nieistotne.
Pomijajac historie usterki sprawa wyglada tak: Nie wiem jak sie to profesionalnie nazywa ale rozleciało mi sie mocowanie amortyzatora tylnegoi wyglada jak na zdjeciu:
Zerknalem od razu na mocowanie drugiego amorka i tam jest prawie nowka czyli komus przedemna strzelilo najpierw przy lewym:
Pytanie co teraz? Te mocowanie wyglada jakby dwie podkladki z guma. Wystarczy rozkrecic ta nakretke i po zakupie tego czegos skrecic od strony bagaznika czy trzeba sie przygotowac na wyciaganie amortyzatora? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-11-30 12:05:57
Teoretycznie wystarczy odkręcić nakrętkę, /jeśli tylko uda Ci się to zdemontować bez szlifierki kątowej ..a mam pewne obawy /,
założyć new poduszkę + "talerzyki" i powinno być gitarra
(choć patrząc na stan mocowań ..amorki masz wiekowe ? i może warto pomyśleć coby nie dublować sobie roboty ...tym bar_zi, że wymiana tyłu jest stosunkowo prosta ,a amorki naprawdę tanie np.Jadar Chorzów-od 50zł szt.!/ )
Powodzenia ![]() [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2008-11-30 12:22:10 ] |
el_pashchaco DAEWOO Nubira II Mikołów | 2008-11-30 14:52:11 No wlasnie, moj mechanik powiedzial to samo co B1
Postanowilem wiec sie szarpnac i wymienic amorki i fedry z tylu bo juz dosc nisko siedzi, w przyszlym miesiacu to samo zrobie chyba z przodu Widzialem w Jadarze takie towary: Sprezyny oraz amortyzatory Nadadza sie ? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-11-30 15:18:43
Jak najbardziej
Bardzo optymalny cenowo zestawik...i bardzo Cię proszę...nie słuchaj "głosów"! /zara się zacznie że Daco to nieznana firma , ble ble ble...i takie tam..bzdury -masz 2 lata gwarancji bez ograniczeń..kupuj i montuj ! |
el_pashchaco DAEWOO Nubira II Mikołów | 2008-11-30 16:14:16 Spoko, dzieki za pomoc, jutro trza sie bedzie wybrac do Chorzowa |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2008-11-30 20:25:38 |
greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2008-12-02 11:02:47 ty widzisz swoje przewody hamulcowe na tym zdjęciu?!
chłopcze wymień sobie przecież to korozja a nie przewód hamulcowy |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2008-12-02 23:32:27
Widziałem te przewody i nie tylko te (zdjęcie nie oddaje do końca rzeczywistości). Korozja jest powierzchowna, co nie oznacza, że nie mam zamiaru je wymienić. Większej filozofii z wymianą nie ma tylko, że bez kanału trochę niewygodnie. Za dwa tygodnie będę miał trzy tygodnie wolnego więc temat jest przewidziany do zrealizowania samemu lub u mechanika. Przy okazji wymieni się płyn hamulcowy no i pewnie wężyki gumowe. |