| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2008-11-30 11:18:33 mysle że jak zgłosisz się w 1.1 i przy bt nikt ci sie nie przywali (bo w regulaminie ramowym pisze) że klasa pojemności zgodna z dowodem, ale Blady miał 1.3 a startował w 2.0 także powinno banglać. |
Gonzo_BB nibylandia | 2008-11-30 11:46:54 ok dzieki za info ![]() |
![]() dachowiec B Group & | 2008-11-30 13:22:59 Nigdy nie miałem z tym problemu, nawet podczas startów w papikach... a pojemność mam dużo większą. |
DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2008-11-30 14:25:25 Ty sie nie przejmuj, jak na jednym z BT na którymś z kręciołków koleś który przeprowadzał nam badanie wysnuł wniosek z zapytania "jak taki duży silnik się zmieścił w miejscu seryjnego" który brzmiał "aaaa bo on jest poprzecznie już nie mówię tu o tym że wcześniej spytał o pojemność pytaniem: "to jest 900??". Noż kurde chłopak miał talent, niewątpliwie ![]() |
Spawn_ad F&F Sympatyk Fiat 126p 1,0 Rybnik | 2008-11-30 21:32:12 na pierwszych tychach jakie jechałem ze względu na problemy techniczne(pompa paliwa padła) nie miałem robionego BK i startowałem w zasadzie z lotu, to mnie do klasy 652 cm3 wrzucili (a mialem 1,1 ) |
klr 126p 1231231io23y81238y | 2008-12-01 12:07:45 a nie jest czasem tak, że teraz swapy w ogóle mają być nie dopuszczane do kjsów (także CC/SC i inne auta)? |
Blady F&F Sympatyk FIAT | 2008-12-01 17:27:54 nie |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2008-12-01 18:04:50
no ja coś tam piąte przez dziesiąte słyszałem. Poczekajmy na regulamin ramowy KJS na 2009 i wszystko się wyjaśni. Powinien już niedługo być. |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-12-02 09:41:39 no wiesci co do nowego regulaminu sa przerazajace to fakt - jesli wejda to przepowiadam koniec kjs w pl - ale pzmot nie moze byc az tak glupi... |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-12-02 09:47:20
ah nie będzie???? no jasne, że będzie!!!! przecież toż to prawie organizacja taka jak pezetpeen - stare dziady z kroplówami i respiratorami... wymyśl najgłupsze i najmniej racjionalne rozwiązanie a aoni je wprowadzą w życie - po prostu tu się nie da ścigać w tym kraju... naszczęście sa sąsiedzi na południu, którzy sa normalni... Ergo: zrzuta na cyklon i po pezetmłocie |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-12-02 09:57:41
moge podrzucic, mam pod szkola ta dziure - ale watpie czy oni siedza w pracy.... |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2008-12-02 11:14:48
coś czuję, że zaraz podpadne połowie ludzi na forum, ale moim zdaniem najwyższy czas na zmiany. Jak zostawić wszystko swojemu biegowi, to za parę lat jak będziesz chciał pojechać na KJS i powalczyć, to nic poniżej 100-konnego malucha, 140-konnego CC albo 400-konnego EVO IX nie będzie nadawało. Ten wyścig zbrojeń, a nie kierowców - to jest dopiero głupie! |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-12-02 11:45:44
a co jest mondre??? może ciągłe rzucanie przeszkód pod nogi zawodników??? robienie chorych wymagań na kjs i BT, na którym wyżywa się jakiś niedowartościowany pierdoła co mu się wydaje, że jak samochód nie wyjechał z garażu od steca to nie można go dopuścić do jakiegokolwiek startu w czymkolwiek??? Sory NDS ale jak masz siano na zrobienie 100 konnego malucha i ściganie się nim to ja nie widze problemu - kask na czachę pasy i OGIEŃ... życie pokazuje, że i na dwuch garkach da się rywalizować więc - O CO CI CHODZI??? To jest KJS a nie rajdowy konkurs o złote majty i mistrzostwo polski... to z założenia powinno być "tanie i łatwo dostępne" a staje się zupełnie odwrotnie |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-12-02 11:52:11
nie zgadzam sie. To sport motorowy. Normalne ze kazdy chce wycisnac z auta jak najwiecej. Ludzie sie bogaca - jezdza lepiej przygotowane auta, norma. To ze nie da sie wygrac seryjnym kaszlem czy cc 700 to chyba dobrze>znaczy ze jakis poziom jest. Jak sie nie ma kasy to niestety ale motorsport nie jest dobrym hobby. |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2008-12-02 12:58:49 zaczęło się
Sądzicie że to wporządku że mając np. stukonnego malucha podstawiacie się w klasie adekwatnej do pojemności silnika (np. 1,2) i startujecie w niej na równi z innymi? Czy to że macie kasę to wystarczający argument żeby za nic mieć zasady fair play i pierd***ć w ucho ducha sportowego współzawodnictwa?
Dla mnie to nigdy nie było i nie będzie wporządku. Furiosus, o jakich chorych wymaganiach piszesz na BT? O limicie głośności? Sprawnych światłach? Solidnie przymocowanym akumulatorze czy fotelach? Zaciskach na przewodach hamulcowych? Czy może boli Cię to że cofają auta z hydraulicznymi ręcznymi zrobionymi z części które były pod ręką? Ja wiem że PZM kuleje, ale jak sami zawodnicy będą się ciągle szczuli i kombinowali jak tu być lepszym nie jeżdżąc tylko kręcić śrubkami i montując turbiny, to o czym my w ogóle gadamy. Ludzie się bogacą, owszem. Ale nie wszyscy. To nie jest sport dla biednych? A właśnie powinien! Uważam że KJSy powinny być właśnie TYM sportem dla biednych, gdzie można przyjechać seryjnym samochodem, bez szpery, na seryjnej oponie i ścigać się o ułamki sekund z kierowcami siedzącymi w samochodami o zbliżonych parametrach, a nie tak jak jest teraz - ścigać się z samochodami w których siedzą kierowcy. Macie kasę? Uderzajcie wyżej
PS. Poza KJSami są jeszcze supersprinty, mini-maxy, możliwość uczestniczenia w tzw. track day's itd. itd. Jest bardzo dużo opcji do wykorzystania swojego wydłubanego malucha, jednak moim zdaniem ta podstawowa opcja - czyli KJSy - powinny być naprawdę tanie i stwarzać możliwość startu każdemu Kowalskiemu. |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-12-02 13:17:05 nds - co Ty piszesz o BT kiedy w Twojej własnej klatce bezpieczeństwa sa elementy montażowe ze sklepu Castorama albo inne Obi (ja jak na takich konstrukcję do ścianki KG skręcałem to się bałem czy wytrzyma)
Zgadzam się z jaqiem niestety, to jest sport w którym liczy się nie tylko to jak jeździsz ale czym jeździsz i jak to zmodzisz... jak by wszyscy jeździli tym samym to by był komunizm... i po ciula by było ładować w furę podwójne gaźniki, barany i inne rzeczy skoro wystarczyłaby seria bo kazdy by miał to samo??? A co do BT na kajtkach to naprawdę czasem świry potrafią przegiąć pałę a nie o to miało chodzić, żeby tam niewiadomo co robić tylko mieć sprawne technicznie auto... toć to troszkę lepsze kręciołki nic więcej a robi się z tego nie wiadomo co... PPZM to to nie jest i nie będzie nigdy... więc jak to ktoś kiedyś trafnie na tym forum napisał "to jest potrzebne jak siekiera do krojenia chleba" tyle ode mnie |
nds F&F Sympatyk Suzuki Płock | 2008-12-02 13:32:15
wtedy okazałoby się kto jest szybkim kierowcą
Kia Picanto, czy teraz Ceed to nie komunizm, a fantastyczna szkoła toru jazdy, punktu hamowania, zmiany biegów itd. Wszyscy jadą tym samym, walczą o ułamki sekund. Niestety wykracza nieco poza mój budżet
A co do mojej klatki, to uff. Nie ja ją budowałem, ale już mam z nią problemy. Po raz kolejny okazało się, że biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-12-02 13:35:51 Ale nds - kto broni startowania seryjnym maluchem i porownywania sie i ciecia na sekundy z seryjnym maluchem? nikt!
Za to chcesz zabronic ludziom ktorzy potrafia/moga przerobic samochody tak by dawaly wiecej frajdy i byly szybsze (bo o to chodzi?) startowania. Bo miedzy kjs a ppzm jest przepasc: nie sa na miejscu, sa duzo drozsze. To czemu nie bawic sie w kjs. "Nie mozesz sie scigac bo jestes za szybki" - fajnie to brzmi w odniesieniu do motorsportu. A i jeszcze: czemu jak bym mial 100konnego malucha 1.2 nie mial bym startowac w klasie 1.2? Przeciez inni tez moga sobie takie auto zrobic. Twoje teksty o kreceniu srubkami - czy nie o to chodzi zeby krecic srubkami? Na tym sie caly motorsport opiera... Szybka fura + szybki kierowca. Inaczej wszyscy by kaszlami jezdzili bo tanio
Ty uwazasz ze sciganie to tylko kierowcy? Ja myslalem ze kierowcy + samochody. I zmiana tego jak zawsze wszedzie bylo na jakies bzdurne przepisy to masakra. Niech sobie zrobia sportowa szkole jazdy a nie wrzucaja ten shit do kjs [ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-12-02 13:40:08 ] |