wojju e30 325i / xt600e Krakow | witam , pare dni temu stalem sie szczescilwym posiadaczem mojego pierwszego 126p, mialbyc cienias ze wzgledu na duza konkurencje w klasie ale przechwycilem od uzytkownika forum "grnb" ciekawego maluszka (linki ponizej), klasa do 903 niby nieliczna ale za to przynajmniej w krakowie sprawia wrazenie bardzo wymagajacej , starzy wyjadacze chyba dadza mi ostro po dupksu, zobaczymy,
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=197154&c=257&f=25&start=0
http://www.allegro.pl/item463363529_126p_900_kjs_rajdy_sport_tuning.html
tymczasem mam pare pytan do bardziej doswiadczonych kolegow , pewnie powinienem zapytac w paru innych juz gotowych tematach ale sprobuje zebrac to w jednym dlugim poscie tutaj, moze sprobuje tez na ogolnym
no wiec mam problem z przegladem bo nie dlugo sie konczy i przeczuwajac sytuacje zaczalem za tym jezdzic wczesniej, nikt nie chce nawet ogladac autka ze wzgledu na klatke, kubly, ilosc miejsc inna niz w dowodzie, jeden koles nawet pytal o kola bo sa wieksze, inny powiedzial ze hamulce do takiego silnika powinny byc lepsze, a jak bym mial ingerencje w hamulce to pewnie znowu by sie przyczepil ze jest przerobka hamulcow a tego mi robic nie wolno, generealnie nawet nie wjechalem na stanowisko a bylem w 5 miejscach (w tym 2 okregowe stacje), gdzie wy robicie w krakowie przeglady takich rajdowek? silnik 900 jest wbity w dowod i z tym nie powinno byc problemow
druga sprawa, regulacja gaznika, gdzie w krakowie ktos mi wyreguluje gaznik na silniku z fiata 127, bo autko niby chodzi ok, wydaje sie ze wszystko jest wporzadku ale mam wrazenie ze powinno byc lepiej przy 900cc, poczytalem troche na forach o maluchach z takimi swapami i chyba powinien sie napedzac grubo ponizej 15s do setki a u siebie mam problemy ze zwawym dociagnieciem do 100, skrzynia jest seryjna, jutro zmierze ile ma dokladnie 0-100km/h ale oceniam na ponad 20s, chyba ze to nie sprawa gaznika, moze ktos w krakowie mialby ochote przejechac sie tym cackiem i zrobic male ogledziny bo ja dopiero ucze sie tego auta a wczesniej z maluszkami mialem nie wiele wspolnego, chetnie bym z kims bardziej doswiadczonym pogadal i skonsultowal pare rzeczy
trzecia sprawa, hydrauliczny rekaw i tarcze z przodu, jak reaguja na to na imprezach typu anwa i na innych okolicznych kjs-ach, przejde bk? wogole bawic sie w to?
ostatnie pytanie dotyczy lekkich elementow karoseri, ile moga kosztowac, gdzie dostac klapy z laminatu i szyby z poliweglanu, jak to sie ma do bk? auto w najblizszym czasie bedzie malowane w calosci w barwy sponsora i chcialbym zeby zostalo pomalowane z tymi lzejszymi zamiennikami
z gory dzieki i pozdrawiam |