Długość pasów bezpieczeństwa w omedze A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z prawidłowym z zapięciem foteliko - nosidełka dla dziecka z tyłu w kierunku tyłem do jazdy, bo innej opcji nie ma. Problem polega na tym, że pasy są za krótkie. W samochodzie mojej żony bmw e30 z 90roku nie mam tego problemy nawet jest jeszcze luz a tu lipa limuzyna po chu...u omega z 88 roku może miała takie krótkie pasy i nie przewidywali fotelików tak montowanych jak rozwiązać ten problem.

Może Ci się zaciął ze starości ?

Ja montowałem tak różne foteliki i przodem i tyłem, fakt tyłem ledwo starczało ale starczało.

Jak byś miał fabrycznie taki krótki to jakbyś grubasów woził np.

A rozwiązanie chyba najprostsze, wymienić pas.

pas sie nie zaciął jest już koniec a brakuje go około 10 cm teraz wymiana to na jaki od czego pasuje od omegi b sedan np. ps jak ktoś ma to kupię pilnie

Dziwne ?

A pas to raczej dowolny, niech Ci któryś z naszych "złomiarzy" podrzuci

A prawidłowo zapinasz pasem fotelik? Może tutaj jest pies pogrzebany
Moje odczucie w tzw.C było identyczne, ale wątpliwości rozwiała instrukcja od fotelika

myśle że prawidłowo go zapinam

tzn, że pas jest albo wymieniany albo wadliwy, nie ma takiej opcji żeby był za krótki.
Ale pas to pas, każdy będzie pasował.
I to masz na jednym pasie czy z obu stron ?
Jak z jednej to sobie zamień.

U mnie w A zapinałem fotelik i to straszną kolubrynę tyłem na dowolnym pasie.

Ja miałem ome z 87roku i nie miałem problemów z zapinaniem nosidełka z tyłu z lewej czy prawej strony (wersji bez bazy). Myślę, że gdyby się zaciął się pas to jeden a nie dwa na raz.

Ja w A zapinałem kineskopowy telewizor 28 calowy, oczywiście bez pudła.

po obu stronach jest to samo będe musiał coś pomyśleć nad wymianą jak by ktoś posiadał pasy to proszę o kontakt

Ja już dokładnie nie pamiętam (synek ma już 3,5 roku), ale chyba też nie stykał mi pas przy ustawieniu fotelika tyłem do kierunku jazdy. Mam karawan-a. W EPC widzę inne pasy dla kombi i sedan. Na czym ta inność polega, nie wiem.

Jak pasy nie stykają to maluch wozi na przednim fotelu to i dziecko widzi rodzica i odwrotnie. a na marginesie to faktycznie jest problem z zapinaniem ale pocieszcie się że ja muszę montowac trzy foteliki obok siebie.