| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-04 23:38:21 Na możliwe 24 pkt Współczuje, świnia z tego gliny straszna.... |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-08-04 23:50:20 to za 25 km/h jest 6 pkt powariowali.
Troszki szkoda tego prawka, ale moze sie jakos odwolasz? A co z tymi kursami na ktorych traci sie jakies 10 pkt ? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-05 00:04:54 Na kursy za późno. Jedyna szansa to odwołanie do sądu, jest jakaś szansa...
Traci się 6 pkt. |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-08-05 02:03:59 Nie potrafie pomóć, ale szczerze współczuję. Pomyślecie co będzie gdy wprowadzą ograniczenie do 50km/h w obrzarze zabudowanym, bo nasz rząd ponownie myśli nad takim rozwiązaniem |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2003-08-05 09:54:33 A czemu przyjąłeś mandat? Przecież jakbyś go nie przyjął, to sprawa wyladowała by w sądzie grodzkim, ale zanim by wylądowała i prawomocnie została rozsztrzygnięta, to twoje punkty by zdążyły "spaść". Przy pewnej zręczności można sprawę doprowadzić do przedawnienia, ale to już inne buty. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-08-05 10:32:47 Ja mam aktualnie 24pkt - wszystkie punkty za przekroczenie prędkości w tym samym typie co Pycel - czyli ograniczenie do 60 a ja jechałem 100...
Wystarczy że dostanę teraz jeden zasrany punkcik i tracę prawko - w końcu zaczołem jeżdzić w pasach po mieście i wlec sie jak pierdoła 50km/h z obawy przed stratą prawka... A powiedzcie mi gdzie można w Wawie dowiedzieć się kiedy kasują się punkty? I do Ciebie Pycel: "...Jako "recydywa" musze miec w kieszeni 3 tys..." - dlaczego ??? |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2003-08-05 11:54:24 Zasada jest taka:
- jeśli przyjmujesz mandat policjant wypełnia kartę punktową, wkłada ją do szufladki, a raz w tygodniu jest wysyłka do Rejestru. - niestety przyznane punkty natychmiast sumują się z istniejącymi i możesz stracić prawo jazdy od ręki. - jeśli nie przyjmiesz mandatu policjant kieruje sprawę do Sądu i dopiero po uprawomocnieniu się wyroku punkty wpływają na Twoje konto. - czasami bywa, że karta ginie z szufladki i nie dociera do Rejestru (oczywiście trzeba przypadkowi pomóc). - za przekroczenie prędkości o 25 km/h są 4 punkty, a nie 6 (żródło). [ wiadomość edytowana przez: Andrzej_Libera dnia 2003-08-05 11:57:17 ] |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2003-08-05 17:15:33
Poniżej wycinek za strony osrodka szkoleniowego (nie pamiętam adresu): SZKOLENIE KIEROWCÓW NARUSZAJĄCYCH PRZEPISY RUCHU DROGOWEGO (Warszawa)- tel.: 811-06-00 w.213, 814-10-32 "....W tym celu udajesz się do Wojewódzkiego Orodka Ruchu Drogowego w Warszawie na ul. Odlewniczej 8 (Żerań Wschodni) do pokoju nr 120, w godz. 800 - 1600, od poniedziałku do pi±tku. Otrzymasz tam do wypełnienia wniosek o odbycie szkolenia, numer konta WORD Warszawa, szkolenie jest odpłatne, jego koszt to 290,00 zł (by wypełnić poprawnie wniosek musisz mieć ze sob± dowód tożsamoci i prawo jazdy). Zostawiasz wypełniony wniosek, dostarczasz dowód wpłaty i oczekujesz na wyznaczenie terminu szkolenia (o terminie informujemy zainteresowanych telefonicznie na 3-4 dni przed planowanym szkoleniem). Przy czym nie ma rejonizacji, tzn. szkolimy chętnych bez względu na adres ich zamieszkania... Szkolenie polega na 1 razowym spotkaniu z policjantem i psychologiem, odbywa się w formie prelekcji, pogadanki przy wykorzystaniu rodków audio-wizualnych (w sumie ok 4,5 h plus przerwy między poszczególnymi częsicami). Na zakończenie otrzymujesz zawiadczenie o ukończeniu szkolenia wydane przez Dyrektora WORD, na podstawie którego właciwy Komendant Wojewódzki Policji prowadz±cy ewidencję punktów karnych zmniejsza przeszkolonym liczbę punktów o 6. " Pozdrawiam |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-05 18:45:01 Ale na to szkolenie jest już za późno...
Można z niego skorzystać jeżeli ma się mniej niż 20 pkt Teraz tylko odwołanie do sądu pozostało... http://www.vwgolf.bestnet.pl/tunpor.html Dział porady ! [ wiadomość edytowana przez: Zoltar dnia 2003-08-05 19:36:49 ] |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-08-05 19:51:37 Powalcz, może jeszcze te 13-cie lat nie jest stracone. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-08-06 10:30:09 Zaraz.... zaraz.... bo chyba czegoś nie rozumiem.....
Jeśli mam aktualnie 24 punkty to nie mogę już sobie wykupić kursu o którym mowa powyżej który mi zniweluje 6 punktów? A jeśli Policja złapie mnie teraz na jakimś wykroczeniu i strace prawko za punkty tak jak Pycel to muszę zdawać prawko jeszce raz tak jak 5 lat temu kiedy je wyrabiałem? Czyli od początku chodzenie na teorię, jazdy, później zdawanie teoretycznego i praktycznego i wyrabianie nowego dokumentu? |