Dziwne odgłosy przy skręcaniu ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak skrecam kierownicą mocna w lewo albo w prawo to zaczynam słyszeć odgłosy od kół tylko nie mogę usłyszeć od którego. Niedawno wymieniałem łożysko w prawym kole. Ten odgłos to takie "tyk tyk tyk tyk" jak bym przejeżdżał po wybrzuszeniach ragularnie umieszczonych od siebie Niewiem co to może być ????/

P R Z E G U B Y !!!

dokreciles wszystkie sroby? mi kiedys zdarzylo sie nie dokrecic do konca lacznika stabilizatora i tak wlasnie bylo.

Może to by coś z przegubem ale nie na 100%... esli przegub by zaskrzeczał to autko nie ruszy z miejsca bardziej mi to wyglada na coś związanego z przekładnią kierownicza albo gdzies udezyłes i moze to byc wahacz a konkretnie koncówka ..

Ja mam podobny problem MKVII 1999r 1.6 16v kombi.
W sumie problem nie był zauważony a na początku delikatnie "szarpało" przy ruszaniu na skręconych kołach ale tłumaczyłem to niewielkim ubytkiem płynu wspomagania. W ostatnim czasie objawy sięnasiliły i przy kołach skręconych na max i ruszaniu tył/przód samochód szarpie jakby poruszał się po jakichś "wałkach" wystających z podłoża. Nie wiem czy to kwestia jakiegoś uszkodzenia we wspomaganiu, jeśłi tak to jakiego typu, pompa?? czy może coś z zawieszeniem, wachaczami, maglownica itp itd... a moze coś na drazku kierowniczym. Nie wiem jak to podejść, chciałbym mieć ogólny zarys czego to może być przyczyna.
Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam

Cytat:
2008-12-10 20:09:49, buzzer11 pisze:
P R Z E G U B Y !!!

Wolałem sięupewnić....sprawdzę przeguby i dam znać czy to pomogło.
Dziękuję

Przegub! Przerabialem ostatnio to samo Zaczelo sie od delikatnego klikania,az zaczelo stukac i to glosno Wymienilem przegub i mam spokoj

Samo sprawdzenie na pewno nie pomoże.

Mówiąc "sprawdzę" miałem na myśli wizytę w warsztacie i "ekspertyzę" czy to to...jeśłi tak to wymiana i wteyd miałem znać że wszystko już ok. Ale uwaga może słuszna bo ktoś mógł nie wiedzieć o co chodzi....