Cos skrzeczy w zawieszeniu :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
koledzy mam straszny problem , cos zaczeło skrzeczec w zawieszeniu .wydaje sie ze to z przodu od strony pasarzera. Gdy poruszam autem , na dziurach i wybojach cos strasznie skrzeczy . moze to byc amortyzator czy guma na stabilizatorze albo ?? . moze ktos miał podobny problem ??

Jesli masz tam gawrony albo inne ptactwo to może skrzeczec..
Ale jaki to jest odgłosc konkretnie bardziej taki przytłumiony metaliczny... więcej konkretów... i czy jak ruszasz autem to też "skrzeczy,, przy skreconej kieronicy.. czy na prostych kołach troszke wiecej tak to mozna wymiec setki wa jakie to mogą byc albo uszkodzeń...

Obstawiam gumy na stabilizatorze a druga kwestia to uszkodzona tuleja wachacza (pęknięta guma i do środka dostała sie woda) to zazwyczaj jest powodem dziwnych pisków z przodu zawieszenia.Kilkakrotnie miałem takie przypadki.

Cytat:
2008-12-12 18:48:12, salas89 pisze:
koledzy mam straszny problem , cos zaczeło skrzeczec w zawieszeniu .wydaje sie ze to z przodu od strony pasarzera. Gdy poruszam autem , na dziurach i wybojach cos strasznie skrzeczy . moze to byc amortyzator czy guma na stabilizatorze albo ?? . moze ktos miał podobny problem ??

łącznik stabilizatora (szczegolnie dolny jego przegub). Strzykawka z igłą i olejem i zrob zastrzyk (oczywiscie nie w gume tylko pod gumą) w przeguby drążka to pomaga na rok - dwa.

wielkie dyieki Remarq
sprawdziłem wachacz i faktycznie pekła gumowaosłona tulei , wachacze wymieniałem niecałe 8000 km temu (coraz gorsze te zamienniki)