Kolumna kierownicza skacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio na postoju kręciłem kołami i usłyszałem stuk o jednym razie kręcąc w każdą stronę. Okazało się,ze wałek z kolumny kierowniczej podskakuje w listwie ale tylko pod koniec skręcenia kołami w lewo. Jak zaczynam skręcać w prawo (z powrotem) to w tym samym miejscu "podskoczy" i kręcąc do oporu w prawo już tego nie ma.
Skacze sama wałek kolumny - łożysko w listwie nie drgnie nawet.
Najgorsze jest to,że listwa jest nowa

Co może powodować podskakiwanie

Aha - Ford-zik nie ma wspomagania

[ wiadomość edytowana przez: mardan dnia 2008-12-20 19:49:07 ]

[ wiadomość edytowana przez: mardan dnia 2008-12-20 19:49:56 ]

Nie ma nikt pomysła co to mogło się stać

Jezeli to ten walek co wychodzi z maglownicy, to jedyne wyjscie to wyciaganie magla, u jego spodu entralnie pod wałkiem jest wypukły kapsel, zbija sioe go np srubokretem i pod nim jest nakretka wałka bodaj klucz 13, ona sie musiala poluzowac.

Z wyciąganiem jest troche dlubania, odkrecic filtr paliwa i wyjąc go, zaleznie ktory rok auta, odkrecic magiel, poodkrecac przewody 2 od magla(napełnianie i powrot), odkrecic sruby z prawej strony od zawieszenia, wtedy obnizy Ci sie ok 5 cm, delikatnie trzeba je lomem podciagnac w dol i magiel wychodzi prawa strona.

zgadzam sie z przedmówcą

Niestety ale teraz nie mam możliwości wzięcia za to. Dopiero po nowym roku,ponieważ przy okazji jeszcze simmering na wale wymieni mi mechanik a to już trzeba czasu.

Dzięki chłopaki

A, jeszcze dodam, ze jest tez mozliwos ze samo łozysko sie rozleciało tyak tez moze byc, no ale poki nie zobaczysz co dokladnie to nie bedziesz wiedział.