Dusi się sinik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak ruszam lub zmienię bieg na wyższy i dodaję gazu to silnik się dusi do około 2000 obr/min. Dzieje się to bez względu czy jest zimny czy ciepły i tylko jak jadę na benzynie.
Gdy przełączę na gaz to jest wszystko w porządku - pracuje idealnie.
Co może być przyczyną?

przeczysc przeplywomierz

Nie mam przepływomierza powietrza w tym modelu Sama obudowa z filtrem powietrza.
Silniczek 1.4 monowtrysk

Cytat:
2008-12-20 21:15:03, mardan pisze:
Jak ruszam lub zmienię bieg na wyższy i dodaję gazu to silnik się dusi do około 2000 obr/min. Dzieje się to bez względu czy jest zimny czy ciepły i tylko jak jadę na benzynie. Gdy przełączę na gaz to jest wszystko w porządku - pracuje idealnie. Co może być przyczyną?

monowtrysk? sprawdz bledy kolego. mialem podobnie i do wymiany czujnik przepustnicy, sensor MAP i wszystko gralo. na gazie chodzil dobrze

Dziękuję za radę !
Dopiero w poniedziałek się wezmę za to Jakoś się przejeździ te dwa dni

Pozdrawiam

Wymieniony czujnik na nowy 220zł w sklepie na miejscu - szok taka duperela a tyle kosztuje choć na Allegro są te same za 167zł+ kurier to w sumie 187zł. Ale nie byłem pewien,czy by dosłali przed świętami a wyjeżdżam na 2 dni.

Ale autko śmiga teraz jak lalunia

Dziękuję chłopaki za radę - Wasze

Cytat:
2008-12-23 12:36:20, mardan pisze:
Wymieniony czujnik na nowy 220zł w sklepie na miejscu - szok taka duperela a tyle kosztuje choć na Allegro są te same za 167zł+ kurier to w sumie 187zł. Ale nie byłem pewien,czy by dosłali przed świętami a wyjeżdżam na 2 dni. Ale autko śmiga teraz jak lalunia Dziękuję chłopaki za radę - Wasze

na szrocie dalbys mniej no ale co nowe to nowe

No i mam ponownie ten objaw
Jak przyszły mrozy znowu mi go dusi jak przyspieszam.
Co znowu nie tak skoro była poprawa praktycznie wzorowa po wymianie czujnika a teraz "nawrót choroby"?
I to bez względu czy zimny czy ciepły choć zawsze grzeje go zanim ruszę aby choć trochę zaczęła się dźwigać temperatura.
Na gazie idzie "tradycyjnie" idealnie cały czas (po rozgrzaniu motorka).

[ wiadomość edytowana przez: mardan dnia 2008-12-31 00:40:28 ]

Cytat:
2008-12-31 00:37:32, mardan pisze:
No i mam ponownie ten objaw Jak przyszły mrozy znowu mi go dusi jak przyspieszam. Co znowu nie tak skoro była poprawa praktycznie wzorowa po wymianie czujnika a teraz "nawrót choroby"? I to bez względu czy zimny czy ciepły choć zawsze grzeje go zanim ruszę aby choć trochę zaczęła się dźwigać temperatura. Na gazie idzie "tradycyjnie" idealnie cały czas (po rozgrzaniu motorka). [ wiadomość edytowana przez: mardan dnia 2008-12-31 00:40:28 ]

a czujnik podcisnienia? regulator cisnienia paliwa?

motonews.pl/forum/?op=fvt&t=212242&c=45&hq=&f=20

Może i się wygłupię... Ale piszę co wiem. Jak widzisz wyżej miałem ze swoim esssssSSssss.... podobny problem. Tam masz mój wątek jak nie wiedziałem co mojej furce jest. Dużo osób tam pisało co sie mogło zepsuć itd...

Mój problem jednak się skonczył gdy przestałem jeździć na rezerwie... Być może po prostu mam jakieś śmieci na dnie baku... Jak tylko zaczne jeździć na rezerwie problem się pojawia... Dusi się itd.... Kiedy jeżdżę na większej ilośći paliwa PROBLEMU NIE MA : ) Spróbuj może też podziała ! ; )

[ wiadomość edytowana przez: blacker dnia 2008-12-31 11:11:46 ]

Poczytałem ale niewiele mi to dało
Od prawie 2 miesięcy mam minimum pół baku benzynki i przeważnie jak schodzi poniżej to dolewam przy okazji tankowania gazu - tak jakoś bo mało kosztuje teraz A ostatnio wlałem koło 26 litrów PB98 na Shell-u i raz jest dobrze a raz nie i tak na zmianę prawie.

A co do czujnika podciśnienia i regulatora ciśnienia paliwa....mam w ogóle coś takiego w tym silniku?| 1.4L monowtrysk - 92r
Mam autko dopiero +/- 2 miesiące i dlatego mam mała wiedzę

Też miałem taką sytuację, tylko w silniku 1.8 115KM. Wymieniłem sondę lambde i wszystko wróciło do normy.

Zakupiłem teraz na Allegro sondę. Dojdzie w przyszłym tygodniu. Dam znać czy pomogło. Jak nie pomoże to szukam(y) dalej przyczyn...
Dziękuję za poradę

Cytat:
2008-12-31 19:03:08, mardan pisze:
A co do czujnika podciśnienia i regulatora ciśnienia paliwa....mam w ogóle coś takiego w tym silniku?| 1.4L monowtrysk - 92r Mam autko dopiero +/- 2 miesiące i dlatego mam mała wiedzę

masz ten sam silnik i rocznik co ja wiec masz :p

No niestety Panowie....
Sonda wymieniona i nadal to samo.
Zostały czujniki podciśnienia i regulatora ciśnienia paliwa na sprawdzenie/wymianę - znowu koszty